SEGRE
Disc dur saludable

Disc dur saludable

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Si juguem una estona

a les endevinalles els direm que, de ben segur, tenen al seu ordinador uns quants centenars de fotografies, música, vídeos, documents i records de tot tipus. Molts dels que estan llegint això hi tenen mitja vida i inclús n’hi haurà que l’hi tenen tota. Tot això és molt normal, però els hem d’advertir d’un petit detall. Què passaria si d’un dia per l’altre se’ls espatllés el disc dur del seu ordinador?

És un element de difícil reparació i no ens figurem el disgust que tindrien a l’adonar-se de tot el que acaben de perdre. No siguem tan dramàtics. Com que no volem que això passi, els donarem alguns trucs i consells per prevenir problemes de disc dur i minimitzar les pèrdues si mai aquest pateix una parada sobtada.

En primer lloc els hem de parlar de les còpies de seguretat. Els sistemes operatius dels ordinadors ja compten amb processos pràcticament automàtics quan s’hi connecta una unitat externa. Aquesta periòdicament va copiant arxius i dades que es van registrant al seu ordinador principal, creant una còpia de seguretat, com el seu nom indica, constant.

En segon lloc, mirin de tenir el seu disc dur en bon estat. Tant Windows com Mac tenen eines de control d’estat dels disc dur, que els permetrà optimitzar-ne els espais (desfragmentar), millorar-ne el rendiment i saber si tenen problemes (anàlisi d’errors de discos). Una comprovació natural és escoltar si emeten sorolls estranys al funcionar i, sobretot, els que visquin en llocs amb talls de llum, vigilar les pujades de tensió, que podrien ser letals per a aquests aparells tant delicats. Per aquest últim element “natural” els aconsellem l’ús de sistemes d’alimentació ininterrompuda (SAI), una espècie de generador elèctric que els donarà potència suficient per que, en cas de talls d’electricitat, puguin guardar tots els seus documents i tancar l’ordinador sense que aquest noti pujades sobtades de tensió.

Per acabar, vigilin els cops, caigudes i altres moviments bruscos que puguin afectar l’estructura d’aquests discs. Com diem, són extremament fràgils!

Disc dur saludable

Disc dur saludable

tracking