SEGRE

Serret: "Hem de veure les dejeccions ramaderes com un recurs i no com un residu"

Agricultura destinarà més de 3 milions d’euros al pagament d’ajuts a la gestió dels purins que es destinaven a les plantes d’assecatge abans del seu tancament

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dejeccions ramaderes s'han de veure com un recurs i no com un residu. Aquesta és la base de l’Estratègia Integral prevista pel departament d’Agricultura per a millorar l’actual gestió de les dejeccions ramaderes i que es concretarà en un Decret que el Govern té previst aprovar el primer trimestre del 2017. Així ho ha explicat la consellera Meritxell Serret, que aquest divendres ha participat a la Jornada sobre la gestió de les dejeccions ramaderes, organitzada per departament d’Agricultura, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel, que inaugura aquesta tarda la pròpia consellera.

Segons Serret, aquesta estratègia implica “un canvi de model que vol donar encara més importància a la fertilització orgànica, apostant per una fertilització d’excel·lència, basada en l’aprofitament de les dejeccions ramaderes, que a més d’aportar els nutrients necessaris als cultius i de millorar la qualitat del sòl, ens permet aprofitar un recurs disponible, amb la qual cosa no només estem contribuint a una millora des del punt de vista agronòmic, sinó també des de l’econòmic i, sobre tot, el mediambiental”.

L'estratègia preveu tres línies d'actuació: millora en la gestió de les explotacions agràries, innovació en les aplicacions als sòls i la millora dels sistemes de control i seguiment d'aquestes aplicacions.

Segons ha explicat Serret, el departament d’Agricultura està treballant en la creació d’un marc legal que passa per la modificació de la normativa actual per tal de fer-la més eficaç en tot allò relatiu a la gestió i tractament de les dejeccions ramaderes, i també en relació a la gestió de la fertilització.

La consellera ha assegurat que el nou Decret que està elaborant el departament permetrà aplicar eficaçment aquesta estratègia integral, que és necessària per garantir la viabilitat econòmica i social de les prop de 20.000 explotacions ramaderes de Catalunya i de tota la població agrària i rural que hi ha al darrera.

Més de 3 milions d’euros per a la gestió de

purins

El departament d’Agricultura pagarà aquest divendres una primera part dels ajuts a la gestió de purins que es destinaven a les plantes d’assecatge abans del seu tancament. Aquest primer pagament és de 296.021,23 euros, d’un total de 3.374.334.

Serret ha inaugurat una de les jornades de la fira.

Serret: 'Hem de veure les dejeccions ramaderes com un recurs i no com un residu'Lleonard Delshams

tracking