SEGRE

CERTAMEN INAUGURACIÓ OFICIAL

El Govern promet augmentar en trenta milions el pressupost per a Agricultura

Serret anuncia que treballen en ajuts per a la sequera i els danys per fauna salvatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va anunciar ahir en la inauguració de la Fira de Sant Miquel la seua intenció d’augmentar en 30 milions el pressupost del departament per al 2017, amb la qual cosa esperen arribar als 340 milions. “Veurem com es resolen les negociacions, però el punt de partida és trencar la dinàmica dels últims anys, que havia portat a reduir-lo gairebé un 50%, i començar a recuperar diners per al departament i per al sector agroalimentari català.” Serret va suplir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que havia d’inaugurar la fira (l’acte es va retardar un dia perquè hi pogués acudir), però que finalment va optar per assistir a Porto a l’estrena d’una exposició sobre Joan Miró.

Pel que fa a les amenaces de mobilitzacions dels sindicats agraris contra la política agrària de la Generalitat, Serret va replicar que “tot el Govern treballa perquè Agricultura recuperi recursos per poder desenvolupar les polítiques que el país necessita”. “Des de la conselleria, estem constantment al costat del sector. Hem afrontat amb ells els reptes del sector lleter, de la fruita, dels conills, del porcí i els danys ocasionats per fauna salvatge”, va subratllar. En aquest sentit, va reconèixer que “tenim una plaga de senglars, cabirols i conills”, i va anunciar que crearan “una unitat específica que permeti recollir totes les incidències i casos de danys per tenir després criteri sobre quines línies impulsar per prevenir-los i establir mesures compensatòries a través d’assegurances o línies específiques”. Així mateix, la consellera va dir que hauran d’afrontar el “repte del canvi climàtic” i que estudiaran compensar els agricultors afectats per la sequera d’aquest any amb mesures com la reducció de mòduls de l’IRPF. Serret va remarcar que “la prioritat del departament continuarà sent no perdre cap cofinançament d’ajuts europeus i maximitzar la nostra capacitat d’aportar recursos al sector, prioritzant línies de millora i de suport a la incorporació de joves” al sector agrari, per assegurar el relleu generacional.

Replica als sindicats agraris, que preveuen protestes, que “estem constantment al seu costat”

D’altra banda, va apostar per “acompanyar l’activitat agrària de zones desfavorides, de muntanya o secà”, millorar la dotació per a gestió forestal, lluitar contra la “volatilitat dels preus” i aprofitar la tecnologia.

Simó reclama millores viàries i ferroviàries Joan Simó, president de la Cambra de Comerç, va reclamar millors infraestructures, que veu clau per impulsar la competitivitat de Lleida. Va demanar “impulsar sense demora el corredor ferroviari mediterrani” amb connexió amb Lleida i el traspàs a la Generalitat de la línia de tren de Lleida-Manresa-Barcelona. Així mateix, va exigir l’autovia Lleida-Monblanc.

La consellera Serret, flanquejada per Ros i Reñé, ahir en un estand de fruites i conserves.

La consellera Serret, flanquejada per Ros i Reñé, ahir en un estand de fruites i conserves.

tracking