SEGRE

AGRICULTURA AMETLLERS

Els ametllers comencen a florir, un mes més tard que el 2016 per la boira

Els ametllers d’Ivars d’Urgell comencen a florir.

Els ametllers d’Ivars d’Urgell comencen a florir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La floració dels ametllers ha començat un mes més tard que l’any passat. El responsable de fruita seca de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Sisco Esquerda, assegura que, fins al moment, només han florit els ametllers de les zones més altes i que les varietats de llargueta i marcona encara tardaran uns dies. Això es deu al llarg període de boires dels últims mesos.

Esquerda considera aquest retard com a “molt positiu” perquè la floració tardana evita els danys per les primeres gelades de l’hivern.

Ramon Bonet, responsable de fruita seca d’Unió de Pagesos de Lleida, coincideix amb aquest diagnòstic i afirma que una part dels arbres han quedat danyats per la sequera d’anys anteriors i a la campanya passada van donar fruits molt petits, de forma que aquesta temporada s’espera que ni tan sols produeixin.

Tot i així, els dos consideren que els resultats d’aquest any superaran els del passat. “La lògica indica que aquesta collita serà millor que l’anterior, que va ser molt dolenta”, afegeix Bonet.

A dia d’avui, el 80% dels ametllers de la zona són de secà i depenen enterament de la climatologia, de forma que els dos responsables consideren que és molt aviat per aportar una estimació sobre la collita.

tracking