SEGRE

FRUITA

Només consumim el 58 % de la ració de fruita i verdura recomanada

L’Associació Espanyola de Fabricants de Sucs (AsoZumos) i els productors d’uns altres 14 països europeus han llançat la campanya "Suc de fruita, seriosament"

Només consumim el 58 % de la ració de fruita i verdura recomanada

Només consumim el 58 % de la ració de fruita i verdura recomanada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els espanyols només consumeixen el 58,3 % de la quantitat recomanada de fruites i verdures segons la professora del màster en Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la doctora Anna Bach-Faig, que aconsella prendre sucs naturals per assolir les cinc racions diàries que són saludables.

L’Associació Espanyola de Fabricants de Sucs (AsoZumos) i els productors d’uns altres 14 països europeus han llançat la campanya "Suc de fruita, seriosament", que té per objectiu equilibrar el debat actual entorn del suc de fruita i transmetre els beneficis d’aquest producte consumit amb moderació, com a part d’una dieta saludable i equilibrada.

Anna Bach-Faig ha explicat a Efe que "afegint un vas de suc al dia s’aconseguiria arribar al 81 % de les recomanacions de consum de fruita i de verdura".

La doctora alerta que, no obstant això, els sucs "mai" poden substituir tota la fruita que s’hauria de consumir diàriament i que han de prendre’s amb moderació, mentre que la ingesta de fruita no té restriccions.

La principal diferència entre el suc i la fruita sencera, segons Bach-Faig, és que el contingut de fibra del suc és menor que a la peça de fruita, mentre que la quantitat d’aigua, hidrats de carboni, vitamines, minerals i altres compostos bioactius és molt semblant.

Segons la doctora, "si s’ha deixat la polpa al suc, s’incrementa molt el contingut de fibra".

La doctora destaca la necessitat de diferenciar entre un suc espremut immediatament a casa i un suc de fruites elaborat a partir de concentrat, que s’obté restituint-li l’aigua extreta en el seu procés de concentració.

Una altra possibilitat és el nèctar de fruites, que s’obté per addició d’aigua a un contingut mínim de suc fixat per la normativa i al qual pot afegir-se fins un 20 % de sucre o mel, o edulcorants en quantitats limitades per la legislació.

La doctora explica que un vas petit de suc conté el 50 % del requeriment diari de vitamina C, i ajuda a assegurar que el ferro de fruites i verdures sigui ben absorbit pel cos.

Amb referència al contingut de sucre, un suc natural conté els sucres propis de la fruita de la que procedeix i, en aquest sentit, el percentatge depèn de la fruita original, pel que rebutja que els sucs es comparin amb les begudes ensucrades.

Un vas de suc de taronja de 150 mil·lilitres, per exemple, conté 14 grams de sucres procedents de la fruita, la qual cosa suposa el 9 % de la composició total.

tracking