SEGRE

La cooperativa de Maials augmenta un 100% la seua producció gràcies a 10 anys de regadiu

Gràcies al reg i a les garanties que suposa per als conreus, en els darrers anys hi ha hagut un increment de joves que s’han anat incorporant a l’activitat agrària a la zona

Imatge d'arxiu de la cooperativa de Maials.

La cooperativa de Maials augmenta un 100% la seua producció gràcies a 10 anys de regadiuAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa de Maials, que aquest any complirà els 100 anys d’història, celebra també enguany els 10 anys d’implantació dels sistemes de regadiu a les seves zones de producció. El balanç d’aquesta última època és un increment del 100% de la producció mitjana, així com un augment de l’estabilitat en la producció. Segons explica la cooperativa, gràcies al reg, s’han pogut evitar les davallades productives fruit, en molts casos, de la incertesa meteorològica.

Aquest augment de la producció, que en la darrera collita ha arribat fins al 950.000 quilos d’oli, té una conseqüència estratègica per al desenvolupament del poble de Maials i el manteniment de la població al territori, ja que ha facilitat el relleu generacional.

Gràcies al reg i a les garanties que suposa per als conreus, en els darrers anys hi ha hagut un increment de joves que s’han anat incorporant a l’activitat agrària. A aquest nucli de joves pagesos s’ha de sumar també un important nombre de joves lligats al poble que, tot i haver marxat a treballar fora, han decidit en els últims temps reprendre el cultiu de les finques familiars com a activitat secundària.

“Els joves han fet possible que les terres que s’haguessin quedat ermes per jubilacions, hagin continuat estant conreades”, afirma Josep Segura, actual President de la Cooperativa de Maials, qui confia que la bona salut de la cooperativa continuï durant molts anys més.

En un mercat cada cop més competitiu, la Cooperativa de Maials ha aconseguit mantenir el nombre de socis, que actualment està per sobre dels 700, i tirar endavant la producció d’oli amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, garantint la viabilitat de l’economia de moltes empreses familiars de la zona i l’estabilitat de la mateixa cooperativa.

tracking