SEGRE

Serret aposta pel diàleg entre totes les parts per prevenir les crisis de preus al sector de la fruita

La consellera participa a Lleida en una jornada de treball amb representants del sector productor, la comercialització i la distribució de la fruita dolça

La trobada entre la consellera Serret i representants del sector de la fruita ha tingut lloc a la Finca Prats.

Serret aposta pel diàleg entre totes les parts per prevenir els efectes de les crisis de preus a la fruitaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hem de treballar conjuntament producció, comercialització, i distribució per a dotar el sector de la fruita dolça de les eines necessàries per a prevenir i minimitzar els efectes de les crisis de preus d’aquest sector, i garantir les seves rendes”. Així ho ha expressat aquest divendres la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, en el decurs de la jornada de treball que ha aplegat a Lleida més d’una seixantena de persones, entre productors, comercialitzadors i distribuïdors.

L’objectiu de la trobada és definir estratègies de treball conjuntes que “ens permetin encarar amb èxit el futur del sector”, ha afirmat la consellera.

Entre tots hem d’establir relacions més transparents al llarg de la cadena de valor, generant més confiança i, sobretot, perquè tinguem clar que hem de produir fruita pensant com la consumim i com la vendrem”, ha afirmat la consellera.

Meritxell Serret ha destacat que, per primera vegada, el sector disposarà en aquesta campanya de dues noves eines “molt importants” com són les circumscripcions econòmiques de la fruita dolça -les primeres que s’aproven a tot l’Estat-, i el Servei estadístic i de preus agroalimentaris, instruments que reforcen l’organització de la producció i la transparència dels mercats.

Un altre aspecte que ha destacat la consellera és la pressió que s’ha exercit des del Departament d’Agricultura, davant del Ministeri i de les associacions europees, per a què la Unió Europea mantingui les mesures de mercat excepcionals per a fer front al veto rus i “hem aconseguit que ja estiguin activades quan comenci la campanya”.

La consellera ha clos la seva intervenció expressant “la voluntat del Departament d’Agricultura de treballar d’una forma integral i consensuada per a assegurar l’èxit d’aquest sector”.

tracking