SEGRE

FRUITA METEOROLOGIA

La pedra de dijous va danyar 3.600 ha de fruiters i cereal

Amb afectacions molt dispars, segons sosté Agricultura || Al Segrià, l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Noguera i les Garrigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La tempesta de granís de dijous va provocar danys en 3.582 hectàrees de fruita i cereal del pla de Lleida, segons les primeres estimacions de la conselleria d’Agricultura, que va assegurar que les afectacions són molt irregulars. En concret, les tempestes que van caure ahir al migdia van descarregar sobre cinc comarques: el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Noguera i les Garrigues. El departament que dirigeix Meritxell Serret va estimar que el granís va danyar 1.342 hectàrees de fruita de pinyol, 1.435 de fruita de llavor i unes 805 de cereal, encara que de manera molt dispar, segons les zones i les varietats afectades, ja que en alguns casos podria assolir un 10%, i en d’altres pot haver fet malbé gairebé tota la collita. És la quarta calamarsada d’aquest any i la segona que ha provocat danys significatius als cultius, després de la que es va registrar el 30 de març al Segrià i que va afectar sobretot cirerers, albercoquers i pruneres.

En el cas de la pedra de dijous, al Segrià les poblacions més afectades van tornar a ser Sucs i Raimat, així com Gimenells i Almacelles. La pedra va afectar, encara que amb menys intensitat, poblacions com Corbins, Benavent, la Portella, Vilanova de Segrià, Torrefarrera, Alguaire i Rosselló.

En aquesta comarca, la majoria dels danys van ser en fruita de pinyol. Al Pla d’Urgell, les principals afectacions van ser en finques de poma i pera, així com en el cereal d’Ivars d’Urgell, Castellnou de Seana, Linyola i Vilanova de Bellpuig. A la comarca de l’Urgell, el municipi més afectat va ser la Fuliola, mentre que la pedra també va arribar a Agramunt, Puigverd d’Agramunt i Tornabous. Els cultius més afectats van ser de fruita de llavor i cereals, igual que a la Noguera, on la tempesta va afectar Vallfogona de Balaguer i Térmens. A les Garrigues, els danys es van registrar en finques de fruita de les Borges Blanques, Juneda, Arbeca i Puiggròs.

Imatge de fruita de pinyol danyada per la pedra de dijous en una finca de Sucs.

Imatge de fruita de pinyol danyada per la pedra de dijous en una finca de Sucs.AMADO FORROLLA

tracking