SEGRE

AGRICULTURA EXPORTACIONS

La cooperativa de l’Albi envia oli verge extra a Rússia

Un total de 36.000 litres envasats, a més d’olives i vi || Els preus del producte oscil·len entre 4,5 i 5 euros el litre

Imatge d’una de les trameses d’oli per al mercat rus.

Imatge d’una de les trameses d’oli per al mercat rus.COOPERATIVA L’ALBI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cooperativa Agrícola de l’Albi ha iniciat aquest any l’exportació d’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Garrigues al mercat rus. La comanda total per a aquest exercici ascendeix a 36.000 litres d’oli en botelles de vidre de tres quarts i mig litre, i en llaunes de cinc litres, segons va explicar el president de l’entitat, Josep Cunillera, que va assenyalar que en les dos últimes setmanes ja s’han enviat dos comandes d’aproximadament 1.000 litres cap a Rússia. Els preus poden variar en funció de l’envasament, encara que se situen en una forquilla d’entre els 4,5 i els 5 euros el litre, i els 24 euros les llaunes de cinc litres.

Va explicar que a més també s’han interessat per les olives i el vi. “Aquest tipus de vendes van molt bé per a la cooperativa, especialment perquè es fa la venda al detall i embotellament per la qual cosa té més valor afegit”, va indicar. Durant els quatre últims anys la cooperativa també ha exportat oli a Colòmbia, la Xina, el Japó i Alemanya, “però els russos estan contents amb el nostre producte i volen qualitat”, va dir.

L’oli no està afectat pel veto rus i aquest mercat creix entre un 6 i un 8% els últims anys

La cooperativa de l’Albi produeix anualment uns 800.000 quilos d’olives que equivalen a uns 250.000 litres d’oli. El president de la DO Garrigues, Enric Dalmau, va explicar que la majoria de les cooperatives tenen enllaços propis per vendre directament el seu oli. Va apuntar que l’exportació de l’oli ha anat augmentant a poc a poc a països d’Europa (França i Itàlia), Àsia, els Estats Units, el Brasil i Rússia. Tot i així, continuen tenint molt més pes les exportacions a granel cap a Itàlia, especialment en un any com aquest de baixa producció.

El responsable del sector de l’oli de la Federació de Cooperatives Agràries i president de la DO Siurana, Antoni Galcerà, va apuntar que la venda a l’envasament permet guanyar valor afegit. Pel que fa al mercat rus, va destacar que el veto no afecta l’oli i va concretar que en els dos últims anys aquestes exportacions han anat augmentant entre un 6 i un 8%.

tracking