SEGRE

AGRICULTURA ASSEMBLEA DE LA FCAC

La crisi de la fruita passa factura al volum de negoci cooperatiu

La facturació d’aquestes empreses associatives cau un 3,42% a Lleida i se situa en 842,26 milions d’euros || Milloren els resultats de les ramaderes, de pinso i oli

Ramon Sarroca, al costat de la consellera Meritxell Serret, es dirigeix a l’assemblea de la FCAC.

Ramon Sarroca, al costat de la consellera Meritxell Serret, es dirigeix a l’assemblea de la FCAC.FCAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cooperatives agràries de Lleida van facturar l’any passat 842,266 milions d’euros, xifra que representa un descens del 3,42% respecte al 2015. Així es va posar de manifest ahir a l’assemblea anual de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) celebrada a Falset. L’evolució global de Lleida s’explica per la crisi del sector de la fruita dolça, que ha passat factura en el balanç general. Al contrari, els millors resultats corresponen a les ramaderes i de pinsos, juntament amb les de l’oli d’oliva i la fruita seca.

Malgrat el retrocés en el volum de facturació, les comarques de Lleida segueixen sent les que tenen més pes a Catalunya, fins al 52,1 per cent del total. A més, és a les comarques lleidatanes on es concentren les de més dimensió, amb una facturació mitjana de 12,96 milions.

El Govern destina 6,7 milions a impulsar la competitivitat de les cooperatives agràries

La FCAC agrupa 214 cooperatives catalanes que compten amb 32.625 socis productors. Del total, 65 són de Lleida, 64 de Tarragona, 41 de Terres de l’Ebre, 27 de Barcelona i 17 de Girona. Per sectors de producció, hi ha 107 cooperatives que es dediquen a l’elaboració d’oli d’oliva, 86 de fruita seca i garrofa, 66 de vi i cava, 41 de fruita dolça, 39 de cereals i farratges, 19 de pinsos, 11 a horta, 9 ramaderia, 8 cítrics, 7 llet, 2 concentren la producció d’arròs i 1 de planta viva.

La facturació global de les 214 cooperatives agràries federades va augmentar l’any passat un 2,6%, fins als 1.615 milions, i el volum de negoci mitjà va ser de 7,5 milions (+6%). Les cooperatives van incrementar la seua quota al sector agroalimentari català un 1,8% i ja representen el 37,1% de la Producció Final Agrària.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, va destacar que “aquestes dades són una mostra més de la solidesa del nostre model empresarial. Actualment, les cooperatives agràries treballem en projectes d’innovació, internacionalització i cooperació que han de potenciar encara més la competitivitat del sector”. Per la seua banda, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va afirmar a la clausura de l’assemblea que la Generalitat destinarà 6,7 milions d’euros al Pla de competitivitat de les cooperatives agràries de Catalunya. També va fer referència als ajuts a inversions relatives a la transformació i comercialització de productes d’alimentació, i es preveu que al juliol s’obri una convocatòria amb 27 milions, prioritzant les cooperatives i les pimes.

tracking