SEGRE

ESNOTICIA

Cinquanta temporers obligats a confinar-se per un cas positiu en una explotació de Seròs

L'home va ser traslladat ahir a la tarda a Lleida després de ser aïllat per l'ajuntament || Està previst que en els propers dies se'ls facin les proves i l'alcalde destaca la rapidesa en la detecció

El pavelló Corts d’Aragó de Fraga, equipat per Creu Roja, acull actualment setze infectats.

El pavelló Corts d’Aragó de Fraga, equipat per Creu Roja, acull actualment setze infectats.AYUNTAMIENTO DE FRAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un temporer va donar dimarts positiu per Covid-19 a Seròs, la qual cosa ha obligat a confinar per prevenció mig centenar de persones que treballen amb ell a la mateixa explotació, als quals en els propers dies se’ls farà la prova de Covid-19. L’alcalde, Josep Antoni Romia, va explicar que el treballador “va acudir dimarts al CAP perquè tenia mal de cap però no tenia febre. Per precaució, va ser aïllat a l’alberg i avui [per ahir] ha donat positiu i aquesta tarda el servei d’epidemiologia l’ha traslladat a Lleida”.

Pel que fa als seus companys, han estat confinats a l’allotjament que té l’empresa agrària situat en una finca de l’explotació. Cap d’ells havia manifestat símptomes de coronavirus i està previst que en els propers dies se’ls practiqui la prova PCR. Paral·lelament, l’ajuntament de la localitat va procedir a la desinfecció de l’alberg on l’afectat que va donar positiu va passar la nit. “Li hem facilitat el menjar, tot el que ha necessitat i era asimptomàtic”, va afegir l’alcalde, que també va destacar “la rapidesa en la detecció i la col·laboració de l’empresa i el departament de Salut per a l’activació del protocol”.

El primer edil va reiterar que els treballadors confinats no tenen cap contacte amb el municipi ja que treballen en una empresa que es troba als afores, per la qual cosa va remarcar que la situació es viu amb “normalitat absoluta”.

Fins al moment, ha transcendit el cas de dos temporers d’Alcarràs que van ser ingressats la setmana passada a l’UCI de l’Arnau de Vilanova, cosa que va obligar a confinar unes altres nou persones que vivien amb ells.

Així mateix, s’ha de recordar que a començaments del mes de maig, Soses va registrar el primer positiu per coronavirus entre els treballadors de la campanya de la fruita a Lleida. Es tractava d’un veí de la localitat que treballa per a una empresa d’Alcarràs. Es va confinar i es va fer proves a deu dels seus contactes, que van donar negatiu. L’arribada massiva de temporers és una de les principals preocupacions dels ajuntaments del Baix Segrià.

Setze persones s’estan en un pavelló de Fraga al donar positiu

Setze persones estan confinades al pavelló Corts d’Aragó de Fraga després de donar positiu en Covid-19. Onze d’elles es van instal·lar en aquest equipament dissabte passat i dimarts a la tarda ho van fer cinc més, segons va confirmar l’alcaldessa, Carmen Costa. L’edil va remarcar que no es tracta d’un brot de coronavirus, ja que els afectats són treballadors de la fruita empleats en diferents empreses i que resideixen en diferents habitatges.

D’altra banda, el president de la comarca del Baix Cinca, Marco Antonio Ibarz, va remetre una carta a l’ajuntament de Fraga per posar en marxa també el pavelló del Sotet per a temporers sense allotjament que puguin encomanar-se. Està equipat des de mitjans de maig i té capacitat per a trenta persones.

tracking