SEGRE

El Nadal més tendre

Grans i petits celebren junts el Nadal en aquesta iniciativa de FEDAC-Lleida i l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer

La Raimunda i la Ivana, dos de les participants en l'activitat.

La Raimunda i la Ivana, dos de les participants en l'activitat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de ja fa cinc anys, l’escola FEDAC-Lleida porta a terme aquesta emotiva iniciativa: quan s’atansa el Nadal, l’alumnat d’Educació Infantil de l’escola rep els avis i àvies de l’AFALL (Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Lleida) per celebrar amb ells aquestes dates tan especials. “En un matí entranyable, els més petits comparteixen uns moments inoblidables amb persones grans que tornen a ser nens durant una estona”, explica Raquel Pérez, coordinadora de Pastoral i membre de l’equip directiu del col·legi, que s’ha posat en contacte amb Cercle per donar a conèixer aquesta iniciativa tan especial.

La festa comença amb petits i grans decorant junts l’arbre de Nadal que els nens i nenes d’Infantil han preparat. Després comparteixen esmorzar i realitzen jocs i activitats. Com no pot ser de cap altra manera, la festa culmina amb una bona cantada de nadales. “Seguint la línia d’escola dels Projectes ApS (Servei Comunitari)”, explica Raquel, “els nens aprenen els valors humans, el que signifiquen el compromís i la solidaritat i també la importància de compartir temps amb la gent gran, tan necessitada de la companyia dels petits. Els avis que participen en aquesta activitat els esperen amb impaciència, i surten enriquits amb la injecció d’afecte que reben. Els nens, per la seua part, aprenen dels més grans, de la seua immensa experiència de vida, de la seua vulnerabilitat, de la paciència”.

Amb algunes setmanes d’antelació, els professors expliquen als nens que els avis que els visitaran tenen problemes per recordar però que tanmateix aprendran moltes coses d’aquesta trobada amb ells. “El veritable significat del Nadal queda patent en els somriures que es desperten i en el vincle que sorgeix de manera gairebé immediata”, conclou Raquel.

Petits i grans van decorar junts l'arbre.

El Nadal més tendre

Els nens van cantar Nadales per als avis.

El Nadal més tendre

tracking