SEGRE

CARRETERES CIMERA A LES BORGES

Rull busca consens al territori per exigir solucions per a l'N-240

Reuneix alcaldes i càrrecs institucionals a les Borges per plantejar una sortida unànime || Defensarà davant del ministeri duplicar l’N-240 de Lleida a les Garrigues

El conseller es va reunir amb els representants locals ahir a la nit a les Borges Blanques.

El conseller es va reunir amb els representants locals ahir a la nit a les Borges Blanques.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori, Josep Rull, va reunir ahir els alcaldes de l’N-240, càrrecs institucionals i representants de la plataforma Prou Morts a l’N-240 per negociar una proposta unànime amb solucions a l’alta sinistralitat de la carretera que pugui exigir després davant del ministeri de Foment com una única sortida consensuada.

En declaracions posteriors després de la reunió, Rull va assenyalar que “hem començat a construir aquest consens” al voltant d’una proposta que passa per duplicar la carretera entre les Borges i Lleida, “i no desdoblar”, amb la qual cosa es reduirà l’impacte tant econòmic com ambiental d’una autovia. Entre Montblanc i les Borges “cal utilitzar l’autopista” AP-2, i “en tot el tram”, mentrestant, bonificar almenys el peatge a camions per alleujar el trànsit l’N-240 i reduir la seua perillositat. Rull va confiar a arribar a un pacte al novembre.

Reclamarà també mesures immediates, com la millora de la senyalització o més radars a la via

Mentre s’espera el projecte de duplicació de la via, va assenyalar, caldria aplicar mesures de “pacificació” com ara radars o senyalització de la carretera que serveixin per reduir els riscos. La cimera d’ahir a la nit es va produir dos dies després de la manifestació, diumenge passat, de centenars de lleidatans al punt de la carretera on el diumenge anterior va morir una jove de les Borges Blanques. Després d’aquell accident mortal ja hi ha hagut altres sinistres de diferent gravetat (vegeu la pàgina 11). El president de la Diputació, Joan Reñé, va recordar després de la cimera d’ahir que “no s’ha de perdre de vista qui és el titular de la via”, i va incidir en la necessitat de plantejar una proposta des de la unanimitat.Al matí, el conseller Rull va assenyalar en una entrevista a Catalunya Ràdio que el proper dia 7 es reunirà amb representants de Foment i debatran, entre altres qüestions, la problemàtica de l’N-240 i de l’N-340.

Així mateix, el conseller va concloure que “l’Estat ens ha de donar uns terminis clars per portar a terme la duplicació” de carrils a Lleida i va lamentar l’incompliment del calendari per part de l’Estat.

D’altra banda, Carreteres va iniciar ahir les obres de millora a la C-13, entre Rialp i Llavorsí, per evitar nous accidents. Aquest mes d’octubre s’han produït fins a tretze accidents entre els punts quilomètrics 139,7 i 140,1 i tots en dies de pluja. Finalment, el president del consell del Sobirà, Llatzer Sibís, va apuntar que la setmana que ve es contractaran els treballs per obrir un nou accés al nucli de Baiasca, una actuació que dependrà del consell i de la Diputació.

Una allau de roques talla la via entre Alins i Àreu Un despreniment de grans roques va tallar dissabte passat a la nit la via que uneix Alins i Àreu, la carretera L-510, al Pallars Sobirà. Les roques van envair els dos carrils de la via i tècnics de Carreteres van haver de netejar la zona per poder habilitar un dels carrils donant pas alternatiu als vehicles després de garantir la seguretat a la zona. L’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, va explicar que actualment la carretera està regulada per semàfors perquè “ha estat impossible retirar totes les roques, ja que l’afectació és molt greu”, va dir.

El conseller es va reunir amb els representants locals ahir a la nit a les Borges Blanques.

El conseller es va reunir amb els representants locals ahir a la nit a les Borges Blanques.

tracking