SEGRE

FIRES

Èxit d'assistència a la Fira del Codony de Tremp

Dotze receptes s'han presentat al concurs d'alliolis de codony.

Èxit d'assistència a la Fira del Codony de Tremp

Èxit d'assistència a la Fira del Codony de Tremp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça de Capdevila de Tremp ha estat un any més l’escenari principal d’aquesta fira de tardor dedicada al codony, a la qual han participat més de 70 estands, entre agroalimentaris, artesania i comerç local, els quals han rebut la visita d’unes 9.000 persones.

Els més matiners han pogut gaudir d’una caminada pels voltants de la ciutat, a càrrec de la Regidoria d’Esports i Eureka SGN, que ha servit per a obrir la gana per a l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony que ha tingut lloc a la mateixa plaça. A partir d’aquí, un bon nombre d’activitats han amenitzat la jornada animant l’afluència de gent i la venda a les parades. 

Una carpa central ha acollit tant al matí com a la tarda diferents xerrades i tallers relacionats amb el codony i la cuina. Destaca, per exemple, la presentació de productes amb codony que diversos productors presents a la fira han fet tant al matí com a la tarda, o el taller de cuina amb corder que han ofert Fundació Alícia i Àpat Pallars Jussà en el marc del projecte “Pallars, terra de corder”. Altres propostes amb molt bona acollida han estat la xerrada que ha ofert la Fina, del blog Cuina Cinc sobre la “tardor al plat” combinada amb el taller per a petits i grans, “fes-te el teu allioli de codony”, a càrrec de Badia Xarcuters. 

Pel que fa al tradicional concurs d’allioli de codony, enguany ha guanyat el primer premi Dolors Capel, i el segon premi ha estat per la recepta elaborada per Carme Vigatà. Enguany, el concurs ha destacat la qualitat i la diversitat de receptes dels alliolis presentats, ja que s’ha comptat amb un total de 12 participants, una xifra superior a l’edició anterior. A més, els alliolis han estat valorats i tastats per més de 100 visitants de la fira que han actuat de jurat popular al concurs. 

Com cada any, una farcida programació paral·lela ha acabat d’omplir el cartell, vitalitzant la ciutat sencera: diferents presentacions de llibres; la cercavila popular amb els Gegants de Tremp i els grallers d’Esterri d’Àneu, els PetaCanyes; o l’animació infantil de Galiot Teatre, entre altres. 

Totes les activitats han comptat amb un gran nombre d’assistents. També ha estat molt elevada la participació al sorteig del lot de productes Al teu gust, aliments del Pallars, una iniciativa que es du a terme a cada fira de tardor de la comarca. 

La programació es tanca aquest vespre a l’Espai Cultural La Lira amb l’obra de la companyia Les Antonietes, “Un tramvia anomenat desig”.

tracking