SEGRE

SUCCESSOS RESCATS DE MUNTANYA

Mor una dona de 38 anys al precipitar-se mentre practicava parapent a Àger

Els serveis de rescat van intentar reanimar la víctima, d’origen estranger, però no van poder salvar-li la vida || Dos dispositius més de muntanya amb ferits a Alòs de Balaguer i la Val d’Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 38 anys va morir ahir al migdia mentre practicava parapent a Àger. L’accident de va produir quan, per causes que es desconeixen i que són investigades, la dona, d’origen estranger, va perdre el control de l’aparell i es va estavellar a la zona de Sant Alís, a quatre quilòmetres de la sortida de parapents al municipi de la Noguera. Fins al lloc del sinistre es van traslladar quatre dotacions de Bombers així com un helicòpter i efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM). Els bombers van rescatar la víctima, al costat dels equips del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), i li van practicar maniobres de reanimació, però no van poder salvar-li la vida.

El rescat, que es va iniciar a les 14.34 hores, es va prolongar durant diverses hores al tractar-se d’una zona de difícil accés, i els Mossos d’Esquadra es van encarregar d’instruir les diligències penals, per tal de traslladar el cos al tanatori. Segons fonts mèdiques, la víctima podria ser de nacionalitat belga o francesa.

La víctima mortal va perdre el control del parapent per causes que es desconeixen i que s’investiguen

Aquest accident mortal va ser el rescat més greu en el qual van actuar ahir els efectius dels Bombers de la Generalitat, amb dos operatius més a les comarques lleidatanes. D’aquesta forma, una dona de 43 anys va haver de ser rescatada quan va patir un esquinç al turmell mentre passejava amb un grup de persones per la zona del congost de Mur, a Alòs de Balaguer, a prop del pantà de Camarasa. L’avís es va rebre a les 12.54 hores i es va activar una dotació, la qual va immobilitzar la ferida i va acompanyar la dona, veïna de Taradell, amb la llitera fins a l’ambulància del SEM. La ferida va ser traslladada al CAP de Balaguer perquè li fessin les cures necessàries.

Posteriorment, a les 14.27 hores, els Bombers van dur a terme un altre servei de muntanya per atendre un home accidentat a la zona de Montgarri, a la Val d’Aran. En el rescat es va activar un helicòpter amb membres dels Pompièrs d’Aran, que van traslladar el ferit, un home de 56 anys i veí de Barcelona, a l’hospital de Vielha amb una possible fractura de peroné.

Durant la jornada d’ahir, es van registrar sis rescats de muntanya, entre ells els tres de Lleida. A Santa Maria de Merlès, Bombers, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra van activar la recerca d’un boletaire de 70 anys perdut, que finalment va ser trobat sa i estalvi. També hi va haver rescats al Ripollès i al Bages.

Així mateix,

el 6 d’agost passat, un veí de la Seu d’Urgell de 47 anys va morir després de precipitar-se més de cent metres quan feia ràpel a la zona de Comapedrosa d’Andorra.

Els rescats de muntanya han augmentat més d’un disset per cent aquest any a les comarques lleidatanes, amb més de 200 actuacions dels Bombers davant de les 177 de l’any passat.

Les activitats de muntanya han costat quatre vides aquest anyLa dona morta ahir a Àger és la quarta víctima mortal en un accident de muntanya a les comarques lleidatanes. Al mes de setembre, un excursionista de 46 anys i veí de Súria va morir després de precipitar-se al buit des d’una altura de cinquanta metres a la localitat d’Alt Àneu, mentre feia una ruta pel pic de Xemeneies. Al juny, una jove de Blanes va morir al barranc de Gurp, al terme municipal de Tremp, quan practicava barranquisme i es va veure sorpresa per l’avinguda del cabal del riu després d’una forta tempesta.

tracking