SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

El Rambo de la Cerdanya, ingressat al psiquiàtric a causa del seu estat

Al recomanar-ho els forenses, està previst que passi a disposició divendres a la Seu d’Urgell || Va fugir de Sant Joan de Déu d’Almacelles i va atracar una gasolinera

Imatge d’arxiu de Martí Cots Saleta als jutjats de Lleida l’any 2003.

Imatge d’arxiu de Martí Cots Saleta als jutjats de Lleida l’any 2003.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martí Cots Saleta, el delinqüent històric conegut com a Rambo de la Cerdanya que va ser detingut de nou aquest dilluns, continuava ahir ingressat a la unitat psiquiàtrica de l’hospital Santa Maria de Lleida. Els forenses van recomanar-ne l’ingrés a causa del seu “alterat estat mental”, segons van informar ahir fonts judicials. Estava previst que passés a disposició dimarts al jutjat de guàrdia de la Seu d’Urgell però es va decidir posposar-ho, segons van informar les mateixes fonts. Demà podria declarar davant del jutge de guàrdia.

Aquest veí de Bellver de Cerdanya de 47 anys va ser detingut dilluns pels Mossos d’Esquadra després que divendres passat s’escapés del centre Sant Joan de Déu d’Almacelles on, pel que sembla, estava ingressat voluntàriament. No va tornar d’un permís terapèutic, segons fonts del centre. Suposadament aquell mateix dia va robar un cotxe en un poble de la Franja i dissabte va atracar una gasolinera a Riu de Cerdanya. Anava armat amb una escopeta de caça i vestit amb roba militar, un dels aspectes característics dels seus assalts, per la qual cosa se l’anomena Rambo de la Cerdanya. Els Mossos d’Esquadra l’acusen dels delictes de robatori, furt i ús de vehicle a motor, furt i robatori amb intimidació. L’arrest es va produir a la zona del refugi de Cortals de l’Ingla, a Bellver de Cerdanya, on acostuma a amagar-se.

Cots Saleta havia sortit de la presó el mes de juliol passat i, pel que sembla, havia ingressat voluntàriament a Sant Joan de Déu. Té un llarg historial delictiu. El juliol del 1992 va segrestar dos parelles de Barcelona en un refugi de la Cerdanya. En aquell temps, dictàmens forenses van dictaminar que malgrat tenir 28 anys posseïa una mentalitat de 13 i que se sentia més intel·ligent que la mitjana de la resta d’espanyols.

L’any 2001 se li comptabilitzava més d’una vintena de delictes, entre els quals diversos atracaments. Subsistia caçant per les muntanyes i dormia al bosc dins dels vehicles que robava. Quan no tenia menjar, robava en cases particulars per proveir-se. En una de les detencions, va demanar als agents que truquessin al president dels Estats Units perquè l’indultaria.

tracking