SEGRE

OBRES SERVEIS

Construeixen dipòsits a Montcortès i Enseu contra les restriccions d’aigua

L’ajuntament de Baix Pallars preveu millorar el subministrament també en altres nuclis

El llac de Montcortès proveeix els veïns.

El llac de Montcortès proveeix els veïns.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Baix Pallars preveu finalitzar les obres de construcció del primer dipòsit d’aigua del nucli d’Enseu i iniciarà després les de Montcortès. Les dos execucions formen part del pla de l’ajuntament contra les contínues restriccions d’aigua que pateixen, sobretot a l’estiu, els veïns d’alguns dels vint-i-quatre nuclis que conformen aquest municipi del Pallars Sobirà.

L’alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, va explicar ahir que “serà el primer dipòsit d’aigua que tindran els veïns d’Enseu, una obra molt reclamada i necessària. A més, per primera vegada, podrem clorar l’aigua”.

El dipòsit d’Enseu tindrà una capacitat de 35.000 litres, la qual cosa assegurarà el subministrament d’aigua a les cinc famílies que viuen tot l’any a la localitat, així com als estiuejants que provoquen pics en la demanda. D’altra banda, el nou dipòsit de Montcortès serà de 80.000 litres, que se sumaran als 25.000 litres de capacitat que ja té el dipòsit actual i que ha quedat petit.

En aquest nucli del Baix Pallars viuen unes trenta persones tot l’any i la xifra s’arriba a doblar a l’estiu, la qual cosa fins ara provocava serioses restriccions d’aigua, encara que no han arribat mai a l’extrem del subministrament amb cisternes.

Les obres dels dipòsits sumen una inversió de 85.000 euros, que estan subvencionats per la Diputació de Lleida. L’alcalde de Baix Pallars va explicar que dels vint-i-quatre nuclis que formen el municipi encara en queden tres sense dipòsit d’aigua: Bresca, Balestui i Ancs. “El consistori preveu dotar cada un de dipòsits d’aigua municipals per millorar el subministrament d’aigua dels veïns, però depenem dels ajuts per fer front a la inversió que suposen les obres”, va finalitzar.

tracking