SEGRE

FORMACIÓ TERCERA EDAT

Quasi 180 professionals revisen l’atenció a la tercera

Jornada a Solsona centrada a personalitzar el tractament

El formador i escriptor Daniel Gabarró, en la seua ponència d’ahir.

El formador i escriptor Daniel Gabarró, en la seua ponència d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 180 professionals dedicats als serveis socials, treballadors de residències per a la tercera edat i personal sanitari de les comarques del Solsonès, Segarra, Berguedà i Bages, a més d’altres comarques de Girona i Barcelona, van participar ahir en la Jornada amb tracte, centrada en les emocions, els valors i el sentit en l’atenció a les persones d’edat avançada. Tant l’ajuntament de Solsona com el consell del Solsonès, organitzadors de l’esdeveniment, van mostrar satisfacció pel volum d’inscripcions, que va obligar a canviar d’ubicació i fer la trobada al Teatre Comarcal, quan estava previst al Casal Cívic. La jornada, que serà anual, s’emmarca dins de la campanya per fomentar els bons tractes als ancians amb el lema Tracta’m bé, que es va posar en marxa fa uns quatre anys. En aquesta edició s’ha posat l’accent en les emocions i els valors per humanitzar l’atenció als grans.

La directora de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona, Rosa Anguera, va incidir en el canvi que s’està produint en els centres d’aquest tipus per abandonar el model assistencialista i paternalista i donar pas a un altre sistema que es basa en l’acompanyament personalitzat de l’usuari que faciliti el seu pla de vida.

Coincideixen que és necessari abandonar el model assistencialista i paternalista

Els assistents van indicar que és necessària més formació per tal de renovar la metodologia en el tractament. La psicoterapeuta especialitzada en el vincle afectiu Mireia Quinquillà va ser una altra de les ponents.

tracking