SEGRE

EQUIPAMENTS POLÈMIQUES

Veïns de Bellver demanen que Endesa retiri un transformador del seu edifici

L’immoble on hi ha ubicat el transformador d’Endesa.

L’immoble on hi ha ubicat el transformador d’Endesa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de propietaris del bloc D del Camp de la Picassa, a Bellver de Cerdanya, exigeix a Fecsa-Endesa que traslladi fora de l’edifici un transformador de baixa tensió que subministra al bloc i també dóna servei a d’altres edificis pròxims.

Els veïns assenyalen que l’empresa va instal·lar fa més de 35 anys una planta transformadora d’electricitat a la zona destinada a garatge, que va impedir que es fessin places de garatge i trasters. Josep Jové, propietari d’un dels 9 habitatges del bloc, va indicar que la companyia “reclama” als afectats els costos de traslladar l’estació.

Els veïns volen “disposar d’un espai que és nostre i que és dins de l’edifici”. Jové va remarcar que “actualment està prohibit construir aquest tipus de transformadors dins d’un edifici” i afirma que “temem per les irradiacions que pugui desprendre”. Endesa assegura que va ser “considerat necessari per a proveir la comunitat i consensuat en el moment de construir l’edifici amb el promotor, que va cedir i fins i tot va indicar el lloc.”

tracking