SEGRE

neu

Les estacions lleidatanes preveuen superar els 1,3 milions d'esquiadors

La majoria obriran el Pont de la Constitució, amb més neu que l'any passat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les onze estacions d'esquí lleidatanes preveuen superar els prop d'1,3 milions d’ esquiadors que van rebre l'any passat. Es tracta, principalment, d’esquiadors de tot l'Estat espanyol i el sud de França, encara que els esforços s'estan centrant en atreure altres mercats internacionals.

Les últimes previsions meteorològiques són favorables a l'obertura amb bones condicions de les estacions d'esquí lleidatanes. La gran majoria preveuen fer-ho el Pont de la Constitució, amb més neu que l'any passat, segons s'ha avançat aquest dimecres durant l'acte de presentació de la temporada de neu a la Diputació de Lleida.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha indicat que les perspectives per la campanya de neu d’aquest 2016-2017 són molt bones i la nova temporada es presenta amb força optimisme, tant per les previsions climatològiques com per la llargada de la temporada, que serà de 143 dies d’esquí respecte dels 128 dies de la temporada anterior.

Reñé ha explicat que es preveu un increment de venda de forfets per a la present temporada. La campanya 2015-16 es va tancar amb 1.270.426 forfets i va ser la millor dels darrers 7 anys, amb un 9,5% de forfets més que l’anterior. L’objectiu és superar els 1.331.000 forfets de la campanya 2008-09, que va ser la millor de la darrera dècada.

En la roda de premsa, el president de la Diputació de Lleida també ha agraït “l’esforç i el compromís reiterat” de les 11 estacions d’esquí lleidatanes per introduir millores als seus equipaments any rere any.

Els complexos d’esquí del Pirineu de Lleida han invertit per a aquesta campanya 8,7 milions d’euros en obres relacionades amb el manteniment de les infraestructures. Aquesta xifra representa el 80% del que han invertit per a la present temporada el conjunt dels complexos d’hivern de Catalunya i que s’eleva a 10,8 milions d’euros.

Aquesta política d’inversions que mantenen el conjunt de les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà es tradueix en un import acumulat de 103,90 milions d’euros en les darreres 10 temporades, ha indicat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat el gran impacte econòmic que representa pel territori l’activitat que generen les estacions d’esquí lleidatanes. A la temporada 2015-16 va ser d’uns 377,5 milions d’euros i el nombre de llocs de treball creats de forma directa van ser de 1.500, als que s’han de sumar uns 7.500 d’indirectes.

La Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Solsonès, l’Alt Urgell i la Cerdanya lleidatana són cada any la destinació triada per una gran part dels aficionats a l’esport de l’esquí. En concret, la temporada 2015-16 el 65,63% dels esportistes que van esquiar a Catalunya ho van fer a les estacions del Pirineu de Lleida, com també el 26,80% del nombre d’esquiadors que ho van fer als complexos hivernals del conjunt de l’Estat espanyol.

Pel que fa a la valoració de les instal·lacions de neu, el 92% dels esquiadors valoren molt bé (56%) o bé (36%) la seva estada a les estacions lleidatanes.

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ofereixen 492,90 km esquiables, amb 245 pistes, 112.204 passatgers/hora, 79 remuntadors, més de 109 km de superfície innivada amb 1.382 canons de neu, 94 km de circuits de raquetes i unes 26.000 places d’allotjament, al marge de les segones residències.

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ja ho tenen tot a punt per obrir la temporada 2016-17, que estarà en ple funcionament pel cap de setmana anterior al pont de la Puríssima, a primers de desembre. Algunes estacions, com en el cas de Baqueira Beret, es plantegen avançar l’inici de la temporada 2016-17 al dissabte 26 de novembre segons com evolucioni la climatologia aquests dies.

Campanya d’hivern Ara Lleida

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha posat en marxa la campanya “Pirineu de Lleida, la Catalunya blanca”, amb un pressupost de 400.000 euros.

L’objectiu de la campanya és estimular la pràctica de l’esquí als 11 complexos d’hivern del Pirineu de Lleida, però també per captar públic no esquiador i potenciar les activitats complementàries a la neu.

La campanya se centrarà en els mercats domèstics i de proximitat, tant en el de Catalunya com el de la resta de l’Estat, com també amb accions puntuals al sud de França. La campanya inclourà, igual que en edicions anteriors, un concurs fotogràfic al qual els participants podran enviar les fotografies que vulguin per mostrar què els representa i quines emocions els transmet la neu de Lleida.

L'acte de presentació de la temporada d'esquí a la Diputació de Lleida

Les estacions lleidatanes preveuen superar els 1,3 milions d'esquiadorsLleonard Delshams

tracking