SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Alpicat estrenarà el pròxim curs un institut de Secundària

Tindrà dos línies i serà només per als alumnes de l’escola d’aquest municipi

Cullerés, amb l’alcalde, Joan Gilart, i membres de l’escola.

Cullerés, amb l’alcalde, Joan Gilart, i membres de l’escola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alpicat estrenarà el pròxim curs un institut de Secundària per als 63 alumnes que ara cursen sisè de Primària a l’escola Doctor Serés d’aquesta població. El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va explicar ahir que el centre naix per donar cobertura “a la necessitat d’escolarització de Secundària” en aquesta població del Segrià, ja que no hi haurà alumnes d’altres pobles. Per la seua part, l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, va assenyalar la importància de disposar d’un centre de Secundària. “La població creix i de cara al futur és necessari. Tenim una població de més de 500 persones d’entre els 12 i els 18 anys”, va dir. Ensenyament estudia ubicar-lo en un solar proper a l’escola o en un altre a prop de la biblioteca. L’institut tindrà dos línies i s’estrenarà amb dos grups de primer d’ESO i sis docents, a banda de l’equip de direcció, “amb un projecte educatiu que estarà enllaçat amb el de l’escola”, va assegurar Cullerés.

En una primera fase s’instal·laran mòduls prefabricats amb capacitat per a les dos aules, tallers i espais polivalents. La inversió inicial serà de 200.000 euros i s’anirà incrementant a mesura que s’ampliï el centre, que preveu estar finalitzat en quatre anys i amb una inversió de 4 milions d’euros. Els alumnes d’Alpicat que actualment estudien a l’institut Manuel de Montsuar no canviaran de centre i acabaran la Secundària a Lleida.

Alliberarà places del Manuel de Montsuar per a Lleida ciutat

La construcció del nou institut a Alpicat facilitarà que el centre Manuel de Montsuar de Lleida tingui més places per a alumnes de la ciutat. Ara, 250 alumnes d’Alpicat es traslladen a Lleida per estudiar. Va assegurar que centres com Pinyana, La Mitjana o Països Catalans ja han sol·licitat que se’ls assignin places al Manuel de Montsuar. “Hi haurà un nou sistema d’adscripcions per al pròxim curs”, va dir.

Precisament, l’ajuntament i veïns de Cappont fa anys que reclamen un institut i Ensenyament no ho preveu.

tracking