SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Els senglars compliquen el trànsit de l'N-240 i provoquen set accidents en dos setmanes

La proliferació ha augmentat a causa de la collita de cereal, especialment en aquesta via, ja per si mateixa perillosa || Els usuaris reclamen mesures com més senyals del pas de fauna per la nacional

El cotxe implicat en un dels xocs va quedar sinistre total.

El cotxe implicat en un dels xocs va quedar sinistre total.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als problemes que per si mateix comporta circular per l’N-240 entre Lleida i les Borges (amb més de 12.000 vehicles diaris, dels quals prop de 2.500 són camions) cal sumar en aquestes dos últimes setmanes la proliferació de senglars que creuen la carretera, sobretot a la nit, i han provocat diversos accidents en els quals no s’han hagut de lamentar víctimes mortals però que han deixat els cotxes en situació de sinistre total en diversos casos. El responsable del cos d’Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, va indicar que en aquests últims quinze dies s’han recollit de les cunetes set senglars morts per impactes de sengles atropellaments en el tram entre els Magraners (Lleida) i Margalef (Torregrossa). El principal motiu de l’augment d’aquests animals en aquesta carretera és que baixen de la muntanya per alimentar-se durant la collita de cereal al pla. També s’han donat casos en altres vies, com és el cas de l’N-II, encara que la intensa circulació a l’N-240 ha provocat més incidents. Una de les implicades en un d’aquests va explicar que “sóc usuària assídua d’aquesta carretera. El diumenge 13 se’m va creuar una família de senglars a la nit i als meus pares uns dies després. Ells van poder esquivar-los, jo no. Vaig topar amb un de més de 120 quilos, segons els Mossos, i el cotxe ha quedat per al desballestament”. Tant l’alcalde de Juneda i president del consell de les Garrigues, Antoni Villas, com l’alcalde de les Borges, Enric Mir, van admetre que la presència de “senglars” és excessiva. Villas va incidir que seria oportú que Foment col·loqués indicadors en els laterals de la via en els quals s’advertís del pas de fauna. Els conductors també reclamen mesures.

El Govern ja treballa per duplicar el traçat L’alcalde de les Borges i president de la Plataforma Prou Morts a l’N-240, Enric Mir, va indicar ahir que ara toca moure fitxa a ERC en la recerca d’una solució per posar fi al degoteig de morts en aquesta via (gairebé una trentena en els últims cinc anys). Mir va ressenyar que, “si són partidaris d’alliberar el peatge, que ho defensin i que s’hi involucrin davant de l’Administració i que, si ho aconsegueixen, benvingut sigui”. No obstant, va incidir que la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que es decanta per duplicar el traçat en els trams on sigui possible, és la que manté contactes continus amb el ministeri de Foment i, “em consta que ja es treballa en aquesta línia”, va remarcar. L’alcalde de les Borges va puntualitzar que no entén aquesta doble postura d’ERC, “que aposta pel desdoblament de la C-13 entre Lleida i Balaguer i s’oposa al mateix de Lleida a les Borges”. No obstant, va incidir que és hora de deixar de polititzar sobre aquest assumpte i de postures partidistes en benefici dels usuaris que són els que cada dia han de circular per la nacional. Mir va recordar que el proper dia 18 de desembre la plataforma tornarà a tallar la carretera igual com ho va fer el passat dia 20 a l’altura de Masia Salat i el 23 d’octubre després de l’últim accident mortal.

El cotxe implicat en un dels xocs va quedar sinistre total.

El cotxe implicat en un dels xocs va quedar sinistre total.

tracking