SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Allau de proves en el judici contra l’acusat d’assassinar l’executiu de l’Albi David Bernat

Artur Segarra podria ser condemnat a la pena de mort || El suposat assassí va acceptar ser representat per un nou advocat durant la vista oral, que va començar ahir i s’allargarà fins a finals de febrer

Artur Segarra, en una imatge d’arxiu, podria ser condemnat a la pena de mort.

Artur Segarra, en una imatge d’arxiu, podria ser condemnat a la pena de mort.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artur Segarra, únic acusat per l’assassinat a Bangkok de l’executiu de l’Albi David Bernat, va comparèixer ahir davant la justícia tailandesa durant la primera vista del judici oral, on es van detallar les proves en contra seu. Originari de Manresa, Segarra, que podria ser condemnat a pena de mort i sempre s’ha declarat innocent, ahir, segons el seu assessor Worasit Piriyawiboon, va canviar d’opinió abans de l’inici del judici i va acceptar ser representat per un nou advocat d’ofici, Jassada Piyasuwanvanit, el tercer que el defensa en deu mesos, després que dimarts digués que es defensaria a si mateix (vegeu SEGRE d’ahir).

El policia Noppadol Poonsawat, un dels investigadors del cas, va ser el primer testimoni cridat a declarar per la Fiscalia. Durant prop de quatre hores, va detallar les nombroses proves que, pel que sembla, vinculen Segarra amb l’assassinat de l’executiu lleidatà. Noppadol va explicar que la policia compta amb imatges on s’aprecien Segarra i Bernat entrant el 20 de gener passat al pis que el presumpte assassí tenia llogat. Les càmeres de seguretat van captar en almenys dos ocasions sortides nocturnes on suposadament Segarra carregava al seu vehicle una bossa i un paquet gran, però tornava al cap d’unes hores sense res. L’acusat no va parar durant el torn de la defensa de donar instruccions i dictar preguntes al seu advocat d’ofici.

El veí de Manresa sempre ha negat ser l’autor però hi ha moltes proves que l’incriminen

Els forenses van trobar rastres de quatre medicaments diferents a les restes sense vida del jove de l’Albi, que segons la versió aportada pel policia havien estat comprats per Segarra amb temps. L’acusat també hauria adquirit, dies abans i durant la desaparició de Bernat, un congelador, una serra elèctrica, diversos jocs de ganivets, bosses d’escombraries, guants i cinta adhesiva.

Les vistes del judici oral continuaran de forma intermitent fins al dia 24 de febrer de l’any que ve.

Una serra elèctrica a casa seua amb ADN del lleidatàLa policia va trobar a casa de Segarra una serra elèctrica que tenia rastres d’ADN del mort i empremtes del presumpte assassí. També van trobar-hi un congelador –encara que sense mostres d’ADN– on, segons el policia, cabia una persona. David Bernat va desaparèixer el 20 de gener passat després d’arribar a la capital tailandesa la vigília procedent de l’Iran, on habitualment residia i realitzava negocis.Deu dies més tard, les autoritats van trobar al riu Chao Phraya algunes restes del cos sense vida de Bernat. Els investigadors creuen que Segarra va segrestar Bernat per extorsionar-lo i sostreure-li diners, i va acabar asfixiant-lo per després posar el cadàver al congelador i desmembrar-lo en almenys set parts. Pel que sembla, hauria aconseguit sostreure-li 900.000 euros.

tracking