SEGRE

MUNICIPIS TRANSPORT

Balaguer s’afegeix a la integració tarifària de Lleida a partir del dilluns 5

Per donar més flexibilitat als veïns, que podran utilitzar el bus i el tren de la Pobla

L’alcalde de Balaguer, al centre, en la presentació de l’ATM.

L’alcalde de Balaguer, al centre, en la presentació de l’ATM.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bus urbà de Balaguer passarà a formar part de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida a partir d’aquest dilluns 5. La presidenta del Comitè Executiu de l’ATM, Dolors Tella; l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; i representants d’Alsa, empresa que fa el servei, van firmar ahir el conveni d’adhesió pel qual queden incorporades les tres línies d’autobús que recorren el centre urbà i els barris i inclou la ruta escolar amb 49 parades, que es van habilitar el mes de setembre passat.

L’ATM de Lleida dóna servei a 149 municipis de les comarques del Segrià, les Garrigues, Pla, Urgell, Segarra i Noguera distribuïts en dos zones tarifàries. En total, beneficia 363.783 habitants. El bitllet senzill per viatjar per una zona costa 1,75 euros, mentre que és de 2,45 euros si has de fer-ho per les dos zones. La T-10 costa 9,80 euros per a una zona i 15,25 per a les dos; la T-10/30 costa 7,80 i 12, 35, respectivament; per a la T-50/30 l’import és de 29,90 i 43,60 i per a la T-Mes 39,40 i 57,05.

Aquesta última per a les persones a l’atur costa 9,80 euros. Així, per exemple, un usuari de Balaguer (a la zona 2) podrà utilitzar el transport urbà de la ciutat i transbordar amb destinació a Tàrrega (també a la zona 2) amb un bitllet simple d’1,75 euros; però si vol viatjar a Lleida (a la zona 2) haurà de comprar el de 2,45 euros ja que viatja per les dos àrees (Lleida i Balaguer estan en zones tarifàries diferents). Segons Tella, aquesta última opció és la que s’utilitza en la majoria dels casos.

La integració a l’ATM donarà més flexibilitat als veïns de la capital de la Noguera i permetrà transbordar amb un sol bitllet i un preu en un bus o agafar el tren a la Pobla de Segur en un lapse de temps de dos hores.

tracking