SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Greu un escalador al despenjar-se 25 metres a Vilanova de Meià

Un home de 41 anys que es trobava amb un company a la Pedrera de Rúbies || Va ser evacuat en helicòpter a l’Arnau de Vilanova amb politraumatisme

Un moment del rescat d’un escalador, ahir, a la Pedrera de Rúbies.

Un moment del rescat d’un escalador, ahir, a la Pedrera de Rúbies.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers de la Generalitat van rescatar ahir un escalador que va resultar ferit de gravetat al tenir una caiguda i despenjar-se vint-i-cinc metres en una zona situada entre Vilanova de Meià i Camarasa. Els serveis d’emergències van rebre l’avís pocs minuts després de dos quarts de dos del migdia, quan el companys de la víctima va informar del que havia ocorregut.

Pel que sembla, els dos es trobaven escalant la Pedrera de Rúbies, una muntanya de més de mil metres d’altitud. Per causes que es desconeixen, un d’ells, un home de 41 anys, va tenir una caiguda i es va despenjar 25 metres. Anava encordat, la qual cosa va evitar que caigués al buit.

No obstant, va rebre diferents cops i, segons l’avís que van rebre els serveis d’emergències, tenia dolor a les costelles i a una cama. Fins al lloc dels fets es va desplaçar un helicòpter del Grup d’Actuacions Especials (Grae), els integrants de les quals, després de despenjar-se, van poder rescatar el ferit, que es trobava en un lloc de difícil accés. Des d’allà va ser evacuat fins a un altre punt on sanitaris del SEM li van practicar les primeres cures i van determinar que patia un politraumatisme. Posteriorment va ser traslladat, també per aire, fins a l’Arnau de Vilanova per ser atès de possibles fractures.

Però aquest no va ser l’únic rescat que van practicar ahir els bombers a les comarques lleidatanes. I és que a la tarda, un helicòpter va evacuar un excursionista de 46 anys que es trobava fent la ruta des de Corçà fins al congost de Mont-rebei. Pel que sembla, l’home va patir una reacció al·lèrgica després de menjar una fruita seca i va començar a trobar -se malament. Va ser evacuat fins a una ambulància i d’allà a un centre hospitalari.

Davant de l’arribada d’un llarg pont, els Bombers de la Generalitat van demanar divendres extremar les precaucions per evitar accidents durant la realització d’activitats de muntanya, tenint en compte especialment la baixada de temperatures prevista. Els bombers demanen no infravalorar els riscos d’aquest tipus d’activitats, tenir en compte el menor nombre d’hores de llum, el fred i els canvis bruscos de temps i aconsellen anar ben equipats.

tracking