SEGRE

ESCÀNDOL

Detenen els pares de la Nadia per un presumpte delicte d'estafa

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir els pares de Nadia Nerea a la Seu d’Urgell per un presumpte delicte d’estafa arran de la investigació entorn de les donacions que han rebut per tractar la malaltia de la seua filla. Mentrestant, el jutge ha requerit el passaport de la petita i els afectats presenten les primeres denúncies.

Imatge d’arxiu dels pares de la Nadia, Marga Garau i Fernando Blanco, amb la nena.

Imatge d’arxiu dels pares de la Nadia, Marga Garau i Fernando Blanco, amb la nena.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir els pares de Nadia Nerea, Fernando Blanco i Margarita Garau, acusats d’un delicte d’estafa. Els arrestos van arribar després que el pare no fes la compareixença pública que havia promès i que els Mossos no poguessin localitzar la parella per entregar-los els requeriments judicials per la possible estafa dels fons que havien rebut per al tractament mèdic de la nena, d’11 anys. Segons van confirmar fonts policials i el mateix conseller d’Interior, Jordi Jané, els arrestos es van produir a la Seu d’Urgell i es preveu que els pares passin a disposició judicial en les pròximes hores.

En primer lloc es va detenir el pare ahir a la tarda. La mare va acudir a la comissaria de la Seu per interessar-se per la situació de la seua parella. Es va emportar amb ella la nena. Hores després, la mare va quedar arrestada a la mateixa comissaria i una veïna es va emportar la petita perquè passés la nit a casa seua.

La Fiscalia analitza si s’han de prendre mesures de protecció de la nena al sol·licitar-ho el jutjat

El conseller Jané va afirmar que els Mossos han actuat en aquest cas com a policia judicial i no en el marc d’una operació d’Interior. La detencions han estat necessàries per entregar-los els requeriments del jutjat de la Seu d’Urgell que instrueix la suposada estafa. Al matí, els Mossos es van personar a l’habitatge familiar, a Fígols i Alinyà, i no hi van trobar ningú.

Hores abans, el jutjat número 1 de la Seu d’Urgell havia requerit els pares de la nena perquè entreguessin el passaport de la petita per tenir-la a disposició del forense una vegada disposi de la informació mèdica sobre la seua malaltia. Uns informes que continuen sense arribar en mans del jutjat, així com la informació econòmica sobre les donacions.

A la interlocutòria, el jutge reitera als progenitors de Nadia que li han d’entregar la informació mèdica de la nena perquè pugui veure-la el forense. Així mateix, el jutge de la Seu ha sol·licitat a la Fiscalia que dicti les mesures civils que cregui oportunes per protegir la menor, mesures que el Ministeri Públic encara no considera oportunes, encara que va assenyalar que es mantindrà “vigilant”. Això podria comportar una retirada de la tutela de la nena als pares, així com aspectes de la manutenció, residència, comunicació, tractament mèdic i garantia que rebi educació. S’ha de recordar que dilluns el jutjat de la Seu ja va immobilitzar els comptes on s’han rebut les donacions per tractar la Nadia de la seua malaltia, tricotuidustròfia, i investigar sobre la veracitat dels tractaments rebuts després que el pare admetés que el seu relat era fals.

De fet, alguns donants ja han començat a mobilitzar-se i han presentat diverses denúncies a tot Espanya. Un grup està estudiant la creació d’una plataforma per presentar una demanda col·lectiva i recuperar els seus diners.

Alguns donants assenyalaven ahir que havien recuperat les seues donacions després que Fernando Blanco assegurés, després de destapar l’engany, que ho faria. El pare de la Nadia va assegurar que havia recaptat 310.000 euros, encara que diverses fonts eleven la xifra al milió i mig d’euros.

En aquest sentit, va emfatitzar que “no utilitzaríem mai la nostra filla pels diners”. Així mateix, Garau va assenyalar que la família viu del comerç que tenen a Organyà, ara tancat, i de les “conferències motivacionals” que imparteix Fernando Blanco.

La mare de la Nadia: “El meu marit s’ocupava de tot i em fiava d’ell”

Margarita Garau, mare de Nadia Nerea, va afirmar ahir al matí, hores abans de ser detinguda, que el seu marit no li donava explicacions dels metges i que ella es “fiava d’ell”. En declaracions a Antena 3, la mare va assegurar que Fernando no li havia explicat que portava la menor a curanderos i no a Houston perquè ell sabia que ella no creia en aquestes coses. Garau va explicar que no han utilitzat diners de les donacions per a una cosa diferent a la malaltia de la petita. “Estem malament de diners, però les donacions són al banc”, va afirmar. Segons la mare de la nena, el pare tenia previst donar explicacions ahir a Madrid, però havia tornat a Fígols i Alinyà perquè “els Mossos el buscaven per entregar-li uns papers”. “Ell ha estat sempre el que ha portat el tema dels metges”, va afirmar. Malgrat tot, va mantenir que la nena està malalta i que sempre “han sigut els metges els que ens deien que corria perill de mort”.

Imatge d’arxiu dels pares de la Nadia, Marga Garau i Fernando Blanco, amb la nena.

Imatge d’arxiu dels pares de la Nadia, Marga Garau i Fernando Blanco, amb la nena.

tracking