SEGRE

SUCCESSOS

El jutge interroga els pares de Nadia com a investigats per estafa

La mare està citada a les 12.00 hores i el pare podria passar a disposició també aquest matí

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a La Seu d'Urgell, on es troba detingut Fernando Blanco, el pare de Nadia.

El jutge interroga aquest divendres els pares de Nadia com a investigats per estafa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de La Seu d’Urgell interrogarà aquest divendres els pares de Nadia, Fernando Blanco i Marga Grau, com a investigats per un delicte d’estafa en la captació de donatius per al tractament de la seua filla, que té una malaltia rara.

Segons han informat fonts properes a la investigació, el pare de Nadia, que ha passat la segona nit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a La Seu després del seu arrest dimecres passat, dia 7, a la tarda, està previst que passi a disposició aquest mateix matí.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de La Seu d’Urgell ja va acordar ahir citar per a les 12.00 hores d’avui a Marga Grau, que va ser detinguda dimecres a la nit i que va quedar en llibertat aquella mateixa matinada, després de ser interrogada pels Mossos d’Esquadra en comissaria.

Mentre els pares eren detinguts per la policia catalana, el jutge va ordenar dimecres a la nit un registre de l’habitatge familiar a Fígols i Alinyà (Lleida), una diligència en la qual es va personar el magistrat, buscant, entre d’altres, els informes metges de la nena, que té onze anys.

Els pares han negat fins el moment, en declaracions als mitjans de comunicació, haver estafat amb les donacions que, segons la seua versió, ascendiria a uns 300.000 euros des de 2009, encara que sí que han admès haver exagerat parts del seu relat sobre l’estat i el tractament mèdic rebut per la menor.

Fonts pròximes a la fiscalia han assegurat que aprecien indicis de delictes d’estafa en el cas, encara que ara per ara no veuen risc imminent per a la nena, per la qual cosa el ministeri públic no ha sol·licitat mesures sobre la seua tutela.

En qualsevol cas, el fiscal estudiarà les diligències practicades pels Mossos i decidirà avui, després dels interrogatoris, si finalment sol·licita o no mesures urgents, segons les fonts.

El cas de Nadia ha tingut en els últims mesos repercussió en diversos mitjans de comunicació i les xarxes socials, que els pares han utilitzat per demanar diners per a suposats tractaments de la seua filla.

Després de destapar-se aquesta suposada estafa, el jutge ha acordat immobilitzar els comptes bancaris dels pares per intentar esbrinar si els diners s’han destinat a la curació de la menor, encara que també pretén determinar exactament quines són les condicions de salut de la petita.

A més, el jutge ha retirat el passaport de Nadia als seus pares, de manera que la petita no pot sortir a l’estranger sense autorització.

tracking