SEGRE

ESNOTICIA

Mont-rebei supera els 100.000 turistes

Guanya més 16.000 visitants respecte a l’any passat, amb dies en què s’han congregat 2.200 persones || Ajuntaments i entitats insisteixen a regular-hi l’accés i guanyar més seguretat

Imatge del congost durant les vacances de Setmana Santa del mes d’abril passat.

Imatge del congost durant les vacances de Setmana Santa del mes d’abril passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hivern no ha suposat un fre perquè els visitants continuïn anant a Mont-rebei. De fet, al marge de l’esquí, s’espera que sigui un dels enclavaments més freqüentats durant aquest llarg pont festiu.

Aquest 2016, el nombre de turistes que hauran visitat el congost de Mont-rebei superarà els 100.000 visitants. Es tracta d’una xifra molt superior a la registrada el 2015, quan es van assolir els 84.614 visitants.

Són dades de la Fundació Catalunya-la Pedrera, propietària de 600 hectàrees de la part catalana del congost des del 1999, i a l’espera de tancar aquest exercici la seua estimació preveu que més de 100.000 persones hauran visitat el congost i ho hauran fet per l’entrada de la Masieta, a Sant Esteve de la Sarga. A aquestes, caldrà sumar-hi els visitants que hi accedeixen per la Pertusa i els de la part aragonesa. Miquel Rafa, director de l’àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació, va assegurar que, de les tres entrades, les úniques dades que hi ha actualment són les de Sant Esteve de la Sarga, on es concentra el gruix principal de turistes. Així mateix, va assegurar que, al llarg de l’any, s’han registrat fins a setanta dies de gran afluència, arribant a les 2.200 persones, de manera que s’ha sobrepassat “la capacitat de càrrega de la zona de la Masieta, establerta en 650 persones com a màxim”, va dir. Es tracta de dies festius, ponts o períodes vacacionals, que provoquen el col·lapse en alguns dels trams del congost. En aquesta línia, Rafa va assegurar que l’entitat treballa juntament amb els municipis lleidatans i de la Ribagorça per prendre mesures i controlar l’accés a l’espai natural.

Per a la Fundació, les mesures passarien per una campanya d’informació i, fins i tot, per un calendari de reserva prèvia, “la solució més raonable com a mesura de gestió i intentar laminar la freqüentació cap a altres dies no només per no massificar l’espai, sinó també per seguretat”, va dir. Així mateix, va assegurar que l’objectiu és aconseguir que el turista tingui una “bona percepció” de la visita. En els últims sis anys, l’increment de visites ha coincidit amb l’entrada en servei de la

passarel·la

entre Aragó i Catalunya el 2013, després de l’ampliació del pàrquing de la Masieta el 2015, i l’estiu passat amb l’obertura del punt d’informació en aquest mateix enclavament, segons les dades de la Fundació (vegeu el desglossament).

tracking