SEGRE

SUCCESSOS ASSALT

Presó per torturar un discapacitat d’Organyà a casa seua per robar

El van agredir fins que els va dir on eren els diners després de lligar la seua dona

Imatge del material intervingut pels Mossos d’Esquadra als empresonats.

Imatge del material intervingut pels Mossos d’Esquadra als empresonats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge de la Seu ha empresonat dos persones per la seua suposada participació en un brutal assalt violent en una casa d’Organyà, en la qual van torturar un discapacitat fins que els va donar 1.200 euros. Abans els delinqüents van lligar la dona de la víctima i dos persones més en una granja. Els autors materials continuen fugits.

Dos homes han ingressat a la presó per la seua suposada participació en un brutal assalt violent a Organyà en el qual, juntament amb dos persones més que segueixen fugides, van lligar dos dones i un treballador en una granja i van anar a l’habitatge de la propietària de l’explotació, on van posar a la banyera el seu marit, que pateix una severa invalidesa, i el van torturar fins que els va entregar els diners que hi havia a la casa, 1.200 euros. Segons els Mossos d’Esquadra, els dos arrestats van facilitar tota la informació logística necessària perquè els dos homes pendents de detenir poguessin consumar el robatori, en el qual els lladres es van apoderar d’un vehicle i de dos telèfons mòbils, a més dels 1.200 euros.

Els fets van tenir lloc el passat 8 de setembre prop de les 7.00 hores, quan dos dones van arribar a una granja propietat d’una d’elles i dos homes, vestits amb granotes de color verd i amb els rostres ocults amb passamuntanyes, les van assaltar, les van lligar i van fer el mateix amb un veí de la Seu que acabava d’arribar a la granja per comprar conills.

Durant les primeres indagacions policials, els investigadors van poder identificar un dels lladres a partir d’un turisme que estava aparcat a prop de la granja els dies anteriors al robatori. El sospitós es va presentar a les dependències policials el passat 9 de setembre per denunciar que li havien sostret el seu cotxe particular el dia abans, però després de contradir-se en diverses ocasions, va reconèixer que el dia 8 de setembre cap a les 5.30 hores s’havien presentat al seu domicili dos homes que li havien ofert 200 euros per conduir-los a una zona propera a Organyà.

Els agents, que van concloure que els dos arrestats van tenir participació en els fets, proporcionant als autors materials transport i cobertura o bé participant-hi directament, ja tenen identificats els altres sospitosos, que continuen fugits. Al cotxe hi havia restes de sang de conill, fet rellevant perquè la granja és d’aquests animals. Al domicili que compartien els dos empresonats es va trobar cordes com les utilitzades per lligar les víctimes.

“No vaig tenir temps de reaccionar ni de cridar; ens van lligar als tres molt ràpid.” Ho explicava ahir A.P., veïna d’Organyà i propietària de la granja. L’únic que volien de la dona, assegura, eren les claus de la casa i que els diguessin els diners que tenien a l’habitatge. A la casa hi havia el seu marit, J.R., que pateix una discapacitat des que fa més de deu anys va tenir un ictus. “Em van dir que si trobaven un euro més del que els havia dit que teníem guardat a casa li engegaven un tret al meu marit i no el tornava a veure.”

En aquell moment hi havia també a la granja una dona que treballa a l’explotació, i a qui A.P assegura que “la van apuntar amb una pistola a la templa”, i un veí de la Seu d’Urgell que anava a comprar conills per després vendre’ls. A les dos dones les van lligar una al costat de l’altra a les potes d’unes gàbies i a l’home el van deixar lligat de mans i de peus de cap per avall a terra. “Per sort, la treballadora va aconseguir deslligar-se i va poder alertar els Mossos.”

Al marit el van ficar a la

banyera

i el van colpejar repetidament perquè els digués on guardava els diners. “Eren dos homes que parlaven en castellà”, recorda la dona. Va patir ferides a la cara, l’esquena i al braç i va ser hospitalitzat un dia a la Seu. A.P. assegura que li han quedat seqüeles. “El meu marit tenia afectada la parla a causa de l’ictus i es feia entendre, però ara ha empitjorat i torna a necessitar assistència d’un logopeda”, ja que “els cops que va rebre li van provocar un nou vessament al cervell”.

Imatge del material intervingut pels Mossos d’Esquadra als empresonats.

Imatge del material intervingut pels Mossos d’Esquadra als empresonats.

tracking