SEGRE

JUSTÍCIA VISITA DEL CONSELLER

Mundó demana solucions a la mobilitat de jutges a Aran

Reclama sensibilitat al CGPJ amb la seua realitat lingüística

El conseller es va reunir amb el vicesíndic Luis Carlos Medina.

El conseller es va reunir amb el vicesíndic Luis Carlos Medina.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Justícia, Carles Mundó, va visitar ahir la Val d’Aran, on es va reunir amb el vicesíndic del Conselh Luis Carlos Medina, i va posar sobre la taula la problemàtica de la mobilitat de jutges i fiscals als jutjats de Vielha, que comparteix amb les regions de muntanya allunyades de les grans ciutats. Mundó va demanar sensibilitat al Consell General del Poder Judicial davant de la realitat lingüística de Catalunya i d’Aran i va denunciar en aquest sentit una “falta de respecte” als drets lingüístics dels aranesos. Per això, va avançar que demanarà al CGPJ que “siguin sensibles amb la realitat lingüística del conjunt de Catalunya i específicament de la Val d’Aran”. “No hi ha excuses, és una qüestió de voluntat”, va afegir.

El conseller va visitar els jutjats de Vielha i després es va traslladar als de Tremp. Durant la seua visita, també va anunciar que traslladarà a la Fiscalia Superior de Catalunya la necessitat que els jutjats de les comarques de muntanya disposin d’una presència constant de fiscals. Amb una presència de fiscals més gran en aquests jutjats s’agilitzarien temes pendents que es dilaten en el temps, va assenyalar. El canvi freqüent de jutges i la poca estabilitat de les plantilles en aquestes comarques preocupen el territori, va admetre. En aquesta línia, va reconèixer que un dels problemes principals de la manca de continuïtat dels jutges és la falta de coneixement de l’aranès.

Tremp demana la construcció d’un segon jutjat al JussàL’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va demanar al conseller de Justícia la creació d’un segon jutjat a Tremp per alleujar la càrrega de l’actual. El conseller va respondre que “el volum i la càrrega de treball” del jutjat de Tremp és assumible i que no li sembla “justificat”, si bé és el ministeri de Justícia i no la Generalitat el responsable de la distribució de la planta judicial. L’alcalde de Tremp va reclamar a més al conseller un lloguer per a un petit despatx que l’ajuntament té cedit a la conselleria de Justícia per a qüestions judicials. Mundó es va comprometre a estudiar-ho.

tracking