SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor una anciana de 89 anys a Juneda a l’incendiar-se la sala d’estar de casa seua

El succés va tenir lloc ahir al migdia en el número 53 del carrer de la Font, en el segon foc mortal d’aquest any al poble || Una veïna de Lleida va morir fa una setmana en circumstàncies similars

L’incendi es va produir a la primera planta d’aquest immoble del carrer Font de Juneda.

L’incendi es va produir a la primera planta d’aquest immoble del carrer Font de Juneda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna de Juneda de 89 anys, Teresita Jaquel, va morir ahir al migdia a conseqüència d’un incendi que es va registrar a casa seua, en el número 53 del carrer de la Font d’aquesta localitat de les Garrigues. Es tracta del segon incendi mortal que es produeix aquest any en aquesta localitat, després que una altra anciana, de 88 anys, va morir el mes de maig passat.

Els Bombers van rebre l’avís de foc a les 14.38 hores i fins al lloc van acudir dos dotacions, encara que quan van arribar pràcticament ja s’havia extingit. L’incendi es va originar al menjador de la casa, a la primera planta de l’immoble. Les flames van destruir una petita sala d’estar d’uns dos metres quadrats i en la qual es va trobar el cos sense vida. Els Bombers van ventilar la resta de l’immoble.

El foc es va originar al menjador i va cremar una saleta d’estar, on es trobava la dona

Juanjo Bellostas, dels Bombers a Lleida, assegura que “és una mesura a potenciar”

Els Mossos d’Esquadra, que van acudir amb quatre patrulles, van obrir una investigació per determinar les causes del sinistre, encara que la principal hipòtesi és que va ser un accident. L’autòpsia també determinarà les causes de la mort de la dona. Pel que sembla, a la sala d’estar hi havia un calefactor, es van cremar una taula i una butaca, segons van explicar fonts properes al cas, i va ser un nét que va anar a visitar-la qui va alertar de l’incendi. La dona, encara que vivia sola, tenia familiars i una cuidadora que l’assistien diàriament i hores abans de la tragèdia havia sortit a fer la compra.

Fa una setmana, la matinada de dissabte passat, va morir a Lleida una anciana de 85 anys en circumstàncies similars. També vivia sola i va morir intoxicada pel fum del sofà d’una saleta d’estar. El succés es va produir en un pis de l’avinguda Madrid. Els Bombers van rebre l’avís a les tres de la matinada, però quan van arribar i van accedir al pis van comprovar que el foc ja s’havia apagat i la dona estava morta.

Bellostas explica que “els detectors de fum són dispositius electrònics que en cas de fum alerten els inquilins amb un senyal acústic i lluminós”.

Aquest cap dels Bombers de la Generalitat de Catalunya afirma que “són de fàcil instal·lació, barats (costen menys de 20 euros) i no requereixen cap connexió”. Bellostas conclou que “és una mesura a potenciar”.

Bombers recomanen instal·lar sensors de fumJoan Bellostas, cap de l’Àrea d’Operacions de la Regió d’Emergències de Lleida, alerta de la “necessitat d’un control preventiu més gran en l’àmbit de l’habitatge”. En una carta al director que publica avui aquest diari (vegeu la pàgina 6), assegura que “la detecció precoç amb detectors de fum és una manera eficaç, ja que ens permet una alarma en estadi incipient”.

tracking