SEGRE

AGRICULTURA PROTESTES

La plaga de conills danya el 20% de la collita, segons UP

En 10 anys s’han disparat els perjudicis en els cultius de l’Urgell i la Segarra || Mobilització contra les retallades agràries

A Tàrrega, els manifestants es van concentrar davant de l’oficina comarcal d’Agricultura.

A Tàrrega, els manifestants es van concentrar davant de l’oficina comarcal d’Agricultura.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió de Pagesos (UP) va denunciar ahir a Tàrrega els nombrosos i irreparables danys en els cultius provocats per les plagues de conills. Ramon Auge, coordinador sindical a la Segarra i l’Urgell, va assegurar que “en els últims deu anys, en el 20% del terme la collita és nul·la”.

Va animar els agricultors a denunciar “la gran afectació” per declarar Tàrrega i el seu entorn zona d’emergència cinegètica per acabar amb les plagues de conills, a les quals l’últim any se’ls ha sumat la dels senglars i, en menor mesura, els cabirols. “La situació és complicada i hem de resoldre el problema els agricultors, els caçadors i l’Administració i fer que allà on no arribin els caçadors ho faci l’Administració.”

Aquestes declaracions van tenir lloc ahir al migdia, a la protesta que va convocar UP davant l’oficina comarcal d’Agricultura a Tàrrega contra les retallades en els ajuts agroambientals i d’indemnitzacions compensatòries, que a la comarca han provocat pèrdues de més de 82.000 euros en dos anys, segons UP.

La mobilització, a la qual van assistir una vintena de persones, va obligar a tallar uns minuts el tram urbà de la carretera C-14 al seu pas per la ciutat.

tracking