SEGRE

PLENS PRESSUPOST

Tremp rebaixa el pressupost, de 5,6 milions, un 3,5%

Prioritza desaigües i enllumenat públic i crea una plaça de caporal || Redueix la partida de personal en 80.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tremp va aprovar ahir al ple municipal el pressupost per a l’any que ve, que ascendeix a 5,6 milions d’euros, xifra que significa un 3,5% menys respecte a l’exercici actual de 198.000 euros menys, segons va explicar l’alcalde, Joan Ubach. El primer edil va justificar que l’esmentada rebaixa es deu principalment a la reducció dels ingressos.

“Hem abaixat la plusvàlua i això suposa deixar d’ingressar més de 100.000 euros a les arques municipals, i també ha baixat la participació dels tributs de l’Estat”, va dir.

La proposta de l’equip de govern (CiU i ERC) contempla una reducció de 80.000 euros a la partida de personal al no haver d’atendre el pagament de la meitat de l’extra del 2012 als funcionaris. No obstant, els comptes preveuen la creació d’una plaça de caporal de la policia municipal (a través d’un concurs de promoció interna) i una altra per cobrir la vacant per a un altre agent interí.

Així mateix, el capítol d’inversions ascendeix a 280.000 euros i preveu l’adquisició d’una grua municipal, amb un pressupost de 15.000 euros, la renovació de la xarxa de desaigües del passeig, la instal·lació de la gespa al camp de futbol, el canvi de l’enllumenat públic a la zona de l’estació de tren o la creació del parc de les Adoberies, entre altres actuacions menors, va apuntar Ubach. Així mateix, va destacar que les inversions s’afrontaran amb fons propis i ajuts puntuals d’altres administracions com la Diputació.

Demanen al Govern inversió per a obres al port de Comiols? El grup municipal del PSC de Tremp, a l’oposició, va presentar cinc mocions en el ple municipal de les quals tres van ser aprovades per unanimitat per tots els grups. Una d’aquestes sol·licita al Govern de la Generalitat una partida per executar les obres del port de Comiols, que segons el portaveu del PSC, Víctor Orrit, “no s’hi destina ni un cèntim”, va dir. Així mateix, també van aprovar una moció per desencallar l’obra dels regadius de la Conca de Tremp i que es creï un pla d’obres i serveis per als municipis. El PSC també va sol·licitar inversió per millorar els accessos a nuclis i camins, però va ser desestimada.

tracking