SEGRE

URBANISME OBRES

Mollerussa reobre Prat de la Riba després de 4 mesos d’obres del pas soterrat, a punt al juny

L’equipament no estarà operatiu fins que finalitzi la construcció de la futura estació de bus l’estiu que ve || El consistori sol·licitarà a Adif la cessió de l’estació ferroviària per a usos socials

La futura estació de bus.

La futura estació de bus.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El carrer Prat de la Riba de Mollerussa torna a estar obert al trànsit després de gairebé quatre mesos tancat a causa de la construcció del pas soterrat sota el tren, que connectarà aquesta via amb la futura estació d’autobusos, una obra duta a terme pel departament de Territori. Ahir mateix, l’empresa adjudicatària de les obres va treure d’aquest carrer la maquinària que s’ha utilitzat per construir l’esmentat pas i així permetre la circulació de vehicles. Va ser abans de migdia quan el carrer es va obrir al trànsit.

Operaris de l’adjudicatària, malgrat tot, van continuar treballant durant la jornada d’ahir per ultimar el pas, que no estarà obert al públic fins a mitjans d’any, segons van confirmar ahir fonts del consistori.

El consistori té previst habilitar un nou pàrquing públic pròxim a la futura estació de bus

Aquesta obra, que suposa una inversió que arriba fins als 855.000 euros, està lligada directament amb la construcció de l’estació d’autobús, que es començarà a construir a començaments d’any, tal com va explicar l’alcalde, Marc Solsona, ja que les obres van ser adjudicades pel departament de Territori i Sostenibilitat a l’empresa Copisa el mes d’octubre amb un pressupost de 872.000 euros i la previsió que estiguin llestes a l’estiu del 2017.

La nova estació tindrà una andana lineal, amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria, un altre en lineal i tres places per a taxis. Al costat d’aquest nou equipament, que passarà a substituir l’estació ubicada davant de l’avinguda del Canal, es construirà un nou aparcament públic que suplirà les necessitats de places d’aparcament que quedaran eliminades al carrer Prat de la Riba.

En concret, el consistori ha elaborat un projecte sobre aquesta via, que explicarà ben aviat als veïns de la zona, que planteja eliminar places d’aparcament, incrementar la mida de les voreres i mantenir-ne els dos sentits.

L’objectiu és arreglar aquest carrer que en un futur preveu incrementar considerablement el nombre d’usuaris, ja que, a part de l’estació d’autobús, també hi ha el projecte de convertir l’edifici de Cal Duch en escola de música (actualment, al cèntric carrer Arbeca).

Pel que fa a l’estació de ferrocarril, que es troba tancada, el consistori en sol·licitarà durant el primer semestre de l’any a Adif la cessió per un preu “simbòlic” ja que la intenció és que es converteixi en seu d’entitats socials.

La futura estació de bus.

La futura estació de bus.

tracking