SEGRE

TURISME MODALITATS ESPORTIVES

Organyà gastarà 450.000 € en la zona de vol, que tindrà més espai, mirador i pàrquing

Ho finançarà amb subvencions, crèdit bancari i fons propis i preveu doblar la superfície d’enlairament || En l’actualitat, la zona no està condicionada per al gran nombre d’aficionats que rep

La zona dels Vinyets, on es reuneixen els aficionats al parapent a Organyà.

La zona dels Vinyets, on es reuneixen els aficionats al parapent a Organyà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà, a l’Alt Urgell, tindrà una estació de parapent en què invertirà 450.000 euros. El projecte, ratificat en l’últim ple de l’ajuntament, contempla adequar la zona d’enlairament coneguda com els Vinyets duplicant l’espai actual, en el qual s’instal·larà herba artificial. Es construirà un mirador amb una grada per a les famílies i acompanyants dels parapentistes, un estacionament per a uns quaranta vehicles, una zona per a les escoles d’aquest esport, punts d’electricitat amb panells solars, una àrea de pícnic, una estació meteorològica i lavabos. A més, preveu l’adequació del camí d’accés des de la carretera C-14 fins a la zona de vol i la instal·lació, també, de plafons informatius.

A la zona d’aterratge, ubicada al costat del Riu del Pujal, el consistori habilitarà un punt de benvinguda amb casetes per a les empreses del sector.

Aquesta zona de l’Alt Urgell, amb Àger, és de les més importants a nivell mundial per a aquesta pràctica

D’altra banda, les obres es pagaran gràcies als fons que es preveuen aconseguir a través de subvencions de la conselleria d’Empresa i Ocupació (un 50%), un crèdit bancari (20%), ajuts europeus i fons propis de les arques municipals (entre un 5 i un 8%), segons va indicar l’alcalde, Celestí Vilà.

L’ajuntament confia a poder iniciar les obres durant el 2017. “Ni la zona d’enlairament ni la d’aterratge no estan condicionades i cada estiu quedem col·lapsats”, va explicar Vilà.

S’ha de tenir en compte que són gairebé 9.000 persones aficionades i professionals d’aquest esport les que visiten cada any el municipi procedents de diversos punts de l’Estat i de l’estranger i que “van en augment” va remarcar. “Ara no disposem d’instal·lacions, és tot molt precari i volem dignificar la zona per a la pràctica del parapent al tractar-se d’un reclam important per al municipi que ha suposat un auge del turisme que fa que apartaments, el càmping i els bungalous estiguin plens gairebé tot l’any”, va incidir en aquest sentit Vilà.

La zona del Prepirineu d’Organyà juntament amb la d’Àger estan entre les millors vuit àrees del món per volar en parapent i, en concret, la de l’Alt Urgell és un referent internacional per als parapentistes especialitzats en vol acrobàtic. Són les dos grans zones de Lleida per a la pràctica d’aquestes disciplines aèries, encara que n’hi ha algunes més tant en aquesta comarca com a la Noguera (vegeu el desglossament).

El vol en parapent i ala delta va començar a introduir-se a finals de la dècada dels 70 i es va desenvolupar als 80 i 90.

tracking