SEGRE

PATRIMONI REHABILITACIÓ

Peramola inverteix 6.000 € a restaurar el Castell i en demana la titularitat

Obres d’emergència per consolidar l’edifici, fortalesa declarada BCIL

Imatge d’una part del Castell de Peramola.

Imatge d’una part del Castell de Peramola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Peramola ha acordat cedir a la Diputació la potestat per exigir als propietaris el cobrament de totes les inversions realitzades a l’edifici del Castell. L’últim any, després del fort episodi de vent del mes de maig passat, el consistori ha invertit 6.000 euros en obres d’emergència per consolidar l’edifici, una antiga fortalesa declarada bé cultural d’interès local (BCIL), que presenta un important estat de deteriorament, sobretot després que a la primavera s’ensorrés part de la coberta, de dos plantes, que va provocar danys a dos habitatges propers i a un vehicle.

L’alcaldessa, Gemma Orrit, va explicar que el consistori no disposa de la “força” necessària per cobrar el deute generat i per aquest motiu ha demanat ajuda a la Diputació per aconseguir l’execució subsidiària. Durant la Guerra Civil, l’edifici va acollir el bar del poble i posteriorment va funcionar com a local social, fins fa uns trenta anys, quan el Castell va quedar tancat. Des d’aleshores, els propietaris mai s’han posat d’acord ni hi han fet obres.

L’ajuntament, per la seua part, fa anys que intenta aconseguir la cessió gratuïta de l’immoble, actualment en mans de quatre particulars. Des del mes de maig, part de l’interior de la fortalesa està a la intempèrie amb unes “goteres enormes”, diu l’alcaldessa, per la qual cosa la renovació de la teulada és “completament necessària ja que les humitats comencen a afectar els edificis adjacents ”. L’obra està valorada en aproximadament 50.000 euros.

La voluntat de l’equip de govern és la d’aconseguir la titularitat del Castell per optar a subvencions per rehabilitar l’edifici. Una vegada aconseguida, el pròxim pas serà realitzar una consulta ciutadana per decidir quin ús es dóna a l’equipament.

tracking