SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

Els Mossos reforcen la vigilància per una onada de robatoris en cases del Pla

Detectats 24 casos des del setembre fins al novembre i només sostreuen diners i joies

Imatge de la comissaria dels Mossos a Mollerussa.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Mollerussa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han reforçat la vigilància al Pla d’Urgell per frenar l’onada de robatoris registrats durant aquesta tardor en habitatges de la comarca. Segons van informar fonts policials, des del mes de setembre passat fins al novembre s’han comptabilitzat 24 casos de robatoris amb força a l’interior de domicilis, un repunt similar al detectat durant el mateix període de l’any passat, encara que en el còmput de tot el 2016 s’ha registrat un descens d’aquest tipus de delictes d’un 19 per cent en relació amb el 2015. Aquests robatoris s’enquadren entre els que generen més alarma social i per aquesta raó la policia autonòmica ha incrementat el control al Pla d’Urgell i les Garrigues amb el suport de diverses patrulles de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la unitat regional del Medi Ambient (URMA). Segons les mateixes fonts policials, la majoria d’aquests robatoris s’han dut a terme amb el mateix patró i sospiten que són obra d’una mateixa xarxa criminal molt organitzada amb seu a Barcelona.

Les cases assaltades són sempre unifamiliars, adossades o xalets amb els llums apagats i els robatoris es cometen de nit, una vegada els lladres s’asseguren que no hi ha ningú a l’interior. Accedeixen per la part posterior del domicili després de saltar la tanca d’entrada, forcen alguna finestra o porta i només sostreuen diners i joies. Ignoren altres objectes de valor com mòbils, ordinadors portàtils o tablets.

Els Mossos d’Esquadra demanen la col·laboració ciutadana per detenir els lladres i recomanen trucar a la policia si detecten qualsevol presència o vehicle sospitós a la zona. Altres consells són deixar els llums oberts unes hores al dia, millorar els tancaments de portes i finestres i instal·lar sistemes de seguretat com alarmes.

tracking