SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Esclat convertirà l’antic centre de Cervera en

L’àrea comercial en desús també acollirà una gasolinera

Les antigues instal·lacions de la cadena Bonpreu a Cervera.

Les antigues instal·lacions de la cadena Bonpreu a Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La firma Esclat-Bonpreu, que el passat dia 3 d’aquest mes va inaugurar un nou centre comercial a la zona de serveis de Cervera, començarà el proper gener els treballs de demolició de l’antic edifici de 800 metres quadrats annex al nou centre comercial. La zona, que té en total uns 1.500 metres quadrats, es convertirà en pàrquing de vehicles i també s’hi edificarà una gasolinera que comptarà amb quatre sortidors just a l’entrada de la ciutat.

Segons ha explicat l’alcalde, Ramon Royes, amb la posada en marxa de les noves instal·lacions d’Esclat, que en l’actualitat té edificats a la zona 3.145 metres quadrats, la firma ha iniciat paral·lelament la construcció del vial de serveis de l’antiga travessia de l’N-II i també, com a compensació a les obres, ha millorat la rotonda d’accés a la ciutat. Segons Royes, l’obra marca l’inici de la redistribució a la zona de serveis terciaris.

Els treballs de construcció de la nova superfície comercial d’Esclat s’han prolongat per espai de gairebé un any. El principal escull va ser la construcció d’una nova base de terrenys on estava ubicat un antic abocador. Aquesta circumstància va obligar a buidar el vas i a col·locar al seu lloc 24.000 tones de grava i terra per compactar el terreny. També es va aixecar un mur de contenció 1.500 metres quadrats amb blocs de ciment de 12 tones cada un.

Amb els treballs s’han recuperat com a sòl ferm un total de 18.000 metres quadrats amb un cost que supera el milió d’euros.

Les actuacions a la zona es van alentir el mes de març passat quan es va localitzar al lloc una bomba d’aviació de la Guerra Civil que els artificiers dels Mossos d’Esquadra van optar per fer esclatar.

tracking