SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Cremen la teulada i un pis en un restaurant de Casarilh

Les flames van calcinar un habitatge situat a sobre de l’establiment || Ubicat al peu de la C-28, a tres quilòmetres de Vielha

Enormes flames van calcinar la teulada i un petit habitatge situat a sobre del restaurant.

Enormes flames van calcinar la teulada i un petit habitatge situat a sobre del restaurant.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi va calcinar ahir la teulada i un petit habitatge situat a sobre d’un restaurant al nucli de Casarilh, al terme municipal de Vielha. El foc es va declarar sobre les vuit del matí a la coneguda com a Borda deth Vaskito, un restaurant situat al peu de la carretera C-28, a l’altura del quilòmetre 26, a només tres de la capital aranesa. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van treballar durant poc més de dos hores per poder extingir per complet l’incendi.

Unes espectaculars flames van calcinar ràpidament bona part de la teulada i també l’habitatge situat al primer pis, però els efectius van evitar que afectessin el restaurant, que es troba a la planta baixa i que en el moment de l’incendi estava era obert al públic. Sí que hi havia en aquells moments a la casa el responsable de l’establiment, ja que resideix allà, però no va resultar ferit. Les causes de l’incendi encara s’investiguen i entre les hipòtesis amb què es treballa hi hauria un problema elèctric o una estufa. En qualsevol cas, no s’hauria originat a la xemeneia, ja que aquesta està situada a la part oposada a l’incendi. “L’habitatge i la teulada han quedat totalment calcinats”, va explicar Juan Antonio Serrano, alcalde de Vielha, en declaracions a aquest diari. El restaurant, per la seua part, va quedar afectat per l’aigua utilitzada durant els treballs d’extinció, però no hauria patit desperfectes en l’estructura, per la qual cosa podria tornar a reobrir a curt termini després de dur-se a terme uns treballs per condicionar de nou la teulada.

Un problema elèctric o una estufa podrien ser l’origen del foc, que ha obligat a tancar el local

D’altra banda, els Bombers també van treballar ahir al matí en un incendi a Abella de la Conca, on van cremar tres metres quadrats de llenya en una barraca. S’hi van desplaçar tres dotacions i van treballar durant tres hores.

tracking