SEGRE

CARRETERES SEGURETAT

Comencen les obres per instal·lar xarxes protectores a Tres Ponts

Hi haurà talls de trànsit diaris a partir d’avui i durant 4 mesos

Operaris de l’empresa lleidatana Solutioma van començar ahir a desbrossar la zona.

Operaris de l’empresa lleidatana Solutioma van començar ahir a desbrossar la zona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Operaris de l’empresa Solutioma van començar ahir els treballs per instal·lar més xarxes de protecció i pantalles dinàmiques al tram de la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, conegut com Tres Ponts, i en el qual aquest hivern s’han registrat nombrosos despreniments de roques que han produït, com a mínim en tres, accidents amb ferits de diferent consideració. Ahir van instal·lar senyals d’obra i van començar els treballs per desbrossar tota la zona.

Les obres es concentren entre els punts quilomètrics 162,455 i 165,432, un tram de pràcticament tres quilòmetres. Segons va explicar ahir l’encarregat de l’actuació, José Manuel Morcillo, primer actuaran desbrossant tota la vegetació i després, sanejant els talussos i els blocs de roques “solts i en mal estat”, unes feines que es realitzaran de forma manual sense la necessitat d’utilitzar cap tipus d’explosiu.

Morcillo va afegir que una vegada sanejat el tram, d’aquí a uns deu dies, procediran a la instal·lació de més d’un quilòmetre de pantalles dinàmiques similars a les actuals i fins i tot algunes de més dimensió, a part de xarxes de protecció. Mentre durin les obres, uns quatre mesos segons preveu el projecte, seran necessaris talls de carretera. Aquests començaran avui mateix i seran “diaris i per períodes d’uns cinc minuts”. L’empresa encarregada de l’actuació es planteja treballar de forma ininterrompuda entre les 08.00 i les 18.00 hores per avançar al màxim les obres.

tracking