SEGRE

CARRETERES

Foment veu prioritària l'N-240 però només preveu enguany licitar-ne l'estudi informatiu

El ministre avança al Senat que desdoblar-la de les Borges a Lleida costarà 56 milions i anuncia la licitació de l’informe aquest 2017 || De la Serna i Rull no concreten més solucions després de reunir-se

Una de les protestes per reclamar solucions a l’elevada sinistralitat de la carretera N-240 a Lleida.

Una de les protestes per reclamar solucions a l’elevada sinistralitat de la carretera N-240 a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va admetre ahir en roda de premsa conjunta amb el conseller Josep Rull que reduir la sinistralitat a l’N-240 (Lleida-Tarragona) i a l’N-340 (Tarragona-València) és una prioritat del departament.

Aquest va ser un dels projectes que el conseller i el ministre van tractar en una reunió a Barcelona, en la qual van concretar mesures immediates per millorar la seguretat de l’N-340, també anomenada carretera de la Mediterrània (vegeu el desglossament inferior). Tanmateix, no van detallar cap avenç imminent per millorar la seguretat de la perillosa N-240 a Lleida.

Malgrat tot, De la Serna va anunciar al Senat fa uns dies, a preguntes del senador de les Borges Blanques Miquel Àngel Estradé, que Foment licitarà pròximament la redacció de l’estudi informatiu per “augmentar la capacitat de la carretera entre la variant de les Borges Blanques i la variant sud de Lleida”, una construcció que costarà uns 56 milions d’euros, segons va avançar. Posteriorment, el ministeri va detallar que la licitació d’aquest estudi es durà a terme al llarg d’aquest any.

El ministre va dir a més que “també estem treballant a donar continuïtat a l’augment de capacitat” de la carretera fins a Montblanc. I va anunciar la intenció d’arribar a un acord amb la Generalitat per aplicar de nou bonificacions del peatge per a la desviació dels vehicles pesants de l’N-240 cap a l’AP-2 entre les Borges i Montblanc.

Aquesta mesura ja es va dur a terme durant la passada legislatura, si bé la desviació de camions va ser voluntària i l’èxit, relatiu.

De la Serna va agregar que en la passada legislatura van invertir gairebé 212 milions en tres trams de l’autovia de l’N-240 (A-27) a Tarragona, malgrat que Montblanc n’ha denunciat ara la paralització.

Aposta decidida per desviar camions a l’autopista

El ministre De la Serna va remarcar durant la roda de premsa la reducció “espectacular”, de fins a un 65% de l’accidentalitat a la carretera N-II a Girona per la desviació de camions cap a l’autopista AP-7 amb peatges bonificats. L’èxit d’aquesta mesura va fer que el ministre i el conseller Rull avancessin la translació d’aquesta mesura a la perillosa N-340 a Tarragona (també cap a l’AP-7), fet que tindrà continuïtat amb tota seguretat a Lleida encara que ahir no es va detallar. L’N-340 va centrar tota l’atenció de les declaracions del ministre i el conseller en matèria de carreteres, tret d’una referència del titular de Foment sobre l’N-240 i la necessitat de reduir-ne la sinistralitat. També es va citar l’N-230 com a tema abordat. La reinvindicació de millores a l’N-240 s’ha disparat després de l’últim accident mortal, el 16 d’octubre, entre Lleida i Juneda. Des d’aleshores PDeCAT i ERC han acordat impulsar al Congrés una iniciativa per demanar a Foment que impulsi l’alliberament del peatge i la duplicació de la carretera.

tracking