SEGRE

TRÀNSIT MESURES

Proposen que els ciclistes també hagin de tenir el carnet per punts i pòlissa

Mesura del RACE per reduir la sinistralitat

Marxa per l’atropellament mortal de dos ciclistes a Soses el 2015.

Marxa per l’atropellament mortal de dos ciclistes a Soses el 2015.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial Automòbil Club d’Espanya (RACE) ha aixecat la polèmica al plantejar la possibilitat que s’estudiï fer extensiu el carnet per punts als ciclistes i obligar-los a la possessió d’una assegurança i d’una matrícula, proposta que els ciclistes qualifiquen de “lamentable”, al considerar que són els cotxes els que “creen perill”.

Davant de l’augment de la sinistralitat, el club automobilístic va assenyalar ahir que la proposta d’estendre el carnet per punts a les bicicletes, a banda d’una assegurança i d’una matrícula, té per objectiu “que les persones que condueixin qualsevol tipus de vehicle sota els efectes de l’alcohol, de les drogues, saltant-se la normativa, no respectant els passos de vianants ni els semàfors o conduint parlant pel mòbil, puguin ser objectes de sanció”. El director de Seguretat Viària del RACE, Tomás Santa Cecilia, va assenyalar que no “es pot tenir sobre la via pública vehicles a què no s’apliqui la normativa” i va sol·licitar “unes mínimes garanties de seguretat per a tots els usuaris que circulin”. Així mateix, va obrir la porta que els ciclistes obtinguin permís mitjançant una convalidació, promoció o difusió de mesures específiques i va proposar la creació d’un registre de bicicletes per disminuir els robatoris.

Els ciclistes assenyalen que són els cotxes els que creen perill i que ells són els que moren atropellats

Per la seua part, l’impulsor del carnet per punts, Ramón Ledesma, va assenyalar que aquesta mesura “no té cabuda”, ja que el que fa és “desenfocar el problema de reduir la sinistralitat viària”, i va recordar que “els ciclistes són els atropellats i no els que generen la mortalitat”.

El balanç sobre sinistralitat viària el 2016 de la DGT reflectia que 33 ciclistes van morir a les carreteres espanyoles durant l’any passat, deu menys que el 2015.

tracking