SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

El PDeCat prima el referèndum i l’Estat català

Pascal parla a Juneda de la importància d’eixamplar les bases del partit pel ‘sí’ || Destaca la tasca del municipalisme

La coordinadora general del PDeCAT fent declaracions als mitjans ahir a Juneda al costat de Reñé.

La coordinadora general del PDeCAT fent declaracions als mitjans ahir a Juneda al costat de Reñé.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Aquest país només tirarà endavant si és capaç de tenir una estructura pròpia d’Estat.” Així de contundent es va mostrar ahir la coordinadora general del Partit Demòcrata (PDeCAT) en un dinar celebrat a Juneda amb més de 300 socis assistents, xifra que va superar les previsions del Comitè de Vegueria de Lleida, organitzador de l’acte, al qual també van assistir el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, i el president de la vegueria de les comarques de Lleida del Partit Demòcrata, Joan Reñé.

Pascal va explicar que el partit té la intenció d’“ampliar la base a favor el procés” perquè “el compromís del referèndum existeix. El treball que està fent el partit és complementar les estructures i dotar-les d’idees”. En aquest sentit, Pascal va posar en relleu el treball dels associats al territori i la força municipal del partit, “perquè són els que treballen i fan que el partit agafi la solera que volem que tingui”. Va recordar que “la nostra és una força municipal, d’associats que treballen el dia a dia i fan el porta a porta”. Reñé, va destacar que “som els degans del municipalisme i exercirem aquest projecte amb convicció”, i va afegir que “ara comença la velocitat de creuer del partit”. Amb referència a qui serà el candidat del PDeCAT per a les pròximes eleccions, Marta Pascal va explicar que, “ara mateix, el que és present i futur és que es faci el referèndum, que aquest país el guanyi i puguem tenir un Estat” (vegeu la pàgina 20). Pascal va afegir que “a partir d’aquí, a nivell de partit, quan toqui i hi hagi un escenari electoral que sigui immediat, els associats ja decidiran qui és la persona que ha d’encapçalar aquesta candidatura, però mentrestant crec que fa falta que entrem en aquest debat, perquè el fonamental és ampliar la base i el Govern de Puigdemont té el compromís que el referèndum es faci i es farà”.

Pascal diu que la prioritat del partit i del president no són les pròximes eleccions sinó la consulta

D’altra banda, sobre les declaracions del coordinador general del PP Català, Xavier García Albiol, que assegurava que la negativa de Puigdemont a presentar-se a les eleccions “afegeix més inestabilitat a Catalunya”, la coordinadora general del PDeCAT va dir que el PP “ens té acostumats a buscar elements que facin perillar el procés”.

tracking