SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

El PDeCAT vol recuperar l’alcaldia de Balaguer el 2019

El coordinador, David Bonvehí, presenta la formació a Montgai || Reñé diu que s’obriran les institucions per al referèndum

Acte de presentació de la formació a Montgai.

Acte de presentació de la formació a Montgai.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El coordinador organitzatiu del Partit Democràta, David Bonvehí, va assegurar ahir a Balaguer que des de la formació “volem un referèndum pactat, però paral·lelament, si Espanya no ens deixa, ja treballem per fer-lo amb les institucions catalanes”. Bonvehí va recordar que Convergència va ser fundada per reformar l’Estat espanyol i que una nació com Catalunya havia de ser reconeguda dins de l’Estat. Segons Bonvehí, “com que això no és possible”, hem pres aquest relleu a fi de fundar un partit d’espai centre ampli, independentista, que representi un espai central del nostre país però que no té res a veure a nivell ideològic amb les altres formacions independentistes, va apuntar.

Per la seua part, el president del partit a les comarques del pla, Joan Reñé, va indicar que un dels objectius que persegueix la formació és obtenir el màxim nombre d’alcaldies i va destacar que “per a nosaltres és clau poder recuperar el govern de Balaguer el 2019”. Així mateix, Reñé va destacar l’objectiu d’ocupar la centralitat política del país. Va afirmar que es posaran totes les institucions territorials al servei del país per celebrar el referèndum. Bonvehí, acompanyat d’altres membres del Partit Demòcrata com Joan Reñé, Marc Solsona, Rosa Pujol, Jordi Latorre i Concepció Cañadell, entre d’altres, va visitar ahir els municipis de Cubells, Balaguer, Montgai i Bellcaire d’Urgell per donar a conèixer el nou partit. En els propers mesos, membres de la formació recorreran el territori català per donar a conèixer les seues ideologies, idees, pensaments i preparar-se per a d’aquí a un any, quan està previst que se celebri el referèndum. Bonvehí va destacar que “necessitem una eina en la qual la centralitat d’aquesta país pugui veure’s reflectida”. Així mateix, a la tarda Bonvehí va visitar una firma agrària de Montgai pionera en maquinària per a l’agricultura. Finalment, la Sala Ateneu d’aquesta població va acollir la presentació de la formació a la Noguera. Un acte que va congregar un centenar de persones.

tracking