SEGRE

TURISME HISTÒRIA

La Vall de Boí promou el seu patrimoni més oblidat

Instal·la il·luminació ambiental en llocs com la muralla

Els primers llums col·locats a la muralla de la Vall de Boí.

Els primers llums col·locats a la muralla de la Vall de Boí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí ha posat en marxa un pla d’actuació per posar en relleu patrimoni local a través d’un sistema d’il·luminació ambiental en el qual invertirà 20.000 euros. L’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, va explicar ahir que “tenim llocs, racons i estructures amb un gran valor artístic i històric i fins ara sembla que passen desapercebuts”.

Per aquesta raó, l’ajuntament ha començat aquesta setmana amb la instal·lació d’un sistema d’il·luminació ambiental instal·lat al terra per proporcionar llum de contrapicat. L’actuació s’ha iniciat a la porta que es conserva de l’antiga muralla que envoltava Boí.

“La porta passava desapercebuda i molta gent la descobrirà a l’il·luminar-la. Aquesta és la intenció per a altres enclavaments de la vall, que de nit s’observin clarament tots els punts destacats del poble, no només les ermites romàniques”, va explicar en aquest sentit Perelada.

La següent actuació, prevista per a les properes setmanes, es farà al pont romànic que es troba situat al camí de Boí de Durro. “La il·luminació anirà igualment de baix a dalt perquè la llum vagi dirigida només al pont”, va dir l’alcalde, que va afegir que el pla d’il·luminació ambiental també pretén despertar la curiositat dels turistes, ja que potser vagin a veure de dia el que han descobert de nit.

El nucli de Taüll és l’únic que queda per introduir la llum de ledL’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, va explicar que el pla per il·luminar enclavaments de valor històric al municipi s’acabarà de desplegar una vegada s’hagi convertit tota la xarxa elèctrica del municipi al sistema led de baix consum. “Només queda per completar una part del nucli de Taüll per al qual invertirem 20.000 euros al llarg d’aquest any”, va explicar Perelada, que no va concretar terminis d’inici de la substitució.

tracking