SEGRE

CULTURA FONS DOCUMENTAL

Bell-lloc restaura d’urgència els seus documents històrics

Actuació a l’arxiu municipal a càrrec d’una restauradora || L’oposició va vetar el seu trasllat a l’Arxiu Comarcal del Pla

Núria Vila duent a terme les tasques de desinfecció d’un llibre.

Núria Vila duent a terme les tasques de desinfecció d’un llibre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bell-lloc ha encarregat a la restauradora Núria Vila els treballs de restauració dels documents que formen part de l’arxiu municipal. La tècnica treballarà en els documents que es troben en pitjor estat i que necessiten una actuació d’urgència. En concret, s’ha començat a treballar en un volum: Registro Civil de defunciones de Bell-lloc d’Urgell. Tomo A, del 1875 al 1879, una obra que presentava una infecció de fongs que l’estava danyant i suposava també un perill per als altres volums. Per aquesta raó, la primera actuació que s’ha portat a terme ha estat la desinfecció del llibre. Segons el consistori, el principal objectiu és “cuidar el nostre patrimoni, que és un dels pilars importants de l’equip de govern”.

L’alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, va destacar que les obres recuperades es guardaran en un espai adequat per evitar-ne la degradació. Aquesta acció no és exempta de polèmica, ja que l’oposició en el consistori (CDC i PP) va vetar el fet de portar el fons documental local a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, en un ple de l’ajuntament celebrat el mes de maig de l’any passat. Aquesta va ser una proposta de l’equip de govern (Bell-lloc es Mou) amb l’objectiu de preservar l’esmentat fons documental a càrrec de professionals. L’oposició es va mostrar contrària al fet que els esmentats documents abandonessin el municipi.

tracking