SEGRE

FERROCARRILS INCIVISME

Grafitis a la cabina impedeixen que un tren circuli a la línia de Manresa

Les pintades afecten també l’estació de Cervera i MES-ICV-E demana solucions || El comboi no va poder sortir de la capital de la Segarra per falta de visibilitat

La façana de l’estació de tren de Cervera, infestada de grafitis.

La façana de l’estació de tren de Cervera, infestada de grafitis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els edificis, les andanes i el mobiliari de l’estació de tren de Cervera estan actualment envaïts per grafitis. En aquest sentit, l’exalcalde del municipi i actual regidor de Més per Cervera-Entesa (MES-ICV-E), Joan Valldaura, va demanar al consistori en l’últim ple que va dur a terme la Paeria que prengués mesures per tractar de solucinar aquest problema d’incivisme, a causa de l’“estat de degradació que presenten les instal·lacions de l’estació”.

Val a recordar que el tren denominat cerverí, l’últim comboi que arriba de Lleida a les 22.30 hores i es queda estacionat a la capital de la Segarra, en més d’una ocasió s’ha despertat l’endemà de la seua arribada convertit en una tela totalment coberta de pintades. Així va succeir dissabte passat, 14 de gener, quan el primer tren que havia de partir des de Cervera en direcció a Lleida, amb horari de sortida a les 7.35 hores i amb arribada a la capital del Segrià a les 8.28 hores, va aparèixer tan ple de grafitis que no va poder dur a terme el seu trajecte, la qual cosa va provocar les queixes de diversos usuaris a través de les xarxes socials. Segons fonts de Renfe, les pintades van ocupar la totalitat dels vidres de la cabina del tren, impossibilitant d’aquesta manera la visibilitat del maquinista, motiu pel qual l’operadora ferroviària va decidir que el vehicle no partís de l’estació per motius de seguretat i va haver d’habilitar un autobús per poder transportar els 15 ocupants del comboi afectat fins a Lleida. Renfe va lamentar que “actes de vandalisme i incivisme com aquests no només afecten els passatgers, ja que els costos de neteja els acabem pagant entre tots”. L’entitat pública va confirmar que, tan sols a Catalunya, el cost de neteja per aquest tipus d’incidències ascendeix a una mitjana anual de quatre milions d’euros aproximadament i va afegir que resoldre altres tipus d’actes vandàlics no relacionats amb els grafitis tenen un cost anual aproximat de 3 milions més.

El que per a alguns és art urbà i per a d’altres meres actituds incíviques, els grafittis, afecten tant trens com estacions com és la de Cervera, un fet que pateixen habitualment els usuaris d’aquestes instal·lacions de la capital de la Segarra.

tracking