SEGRE
Carta Enric Mir

Carta Enric Mir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La popular setmana dels barbuts, amb Sant Antoni i Sant Pau, entre altres, marca l’arribada de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que aquest any celebra la 54a edició, dedicada a destacar la contribució decisiva que fan les cooperatives i els petits productors d’oli i aliments de qualitat, de proximitat, a la vertebració del nostre territori i a l’impuls global de l’economia del país.

Per a ells, i per ajudar a visualitzar tots els atractius gastronòmics, patrimonials, culturals i socials que tenim a les Borges i a les Garrigues, intentem fer cada any una millor Fira, més útil i amb una projecció més gran al servei de la nostra gent i del nostre teixit productiu. Així, gràcies a l’esforç i el compromís de l’equip organitzador i del personal de l’Ajuntament de les Borges Blanques, aquest any hem rebut el premi a la Innovació de les Fires de Catalunya, i hem estat escollits per acollir el Congrés de Fires de Catalunya 2017.

Igualment, el nostre certamen ve de lluny i és hereu de la contribució que el conjunt de la comarca i dels responsables institucionals que hi ha hagut al capdavant des dels seus inicis hi han dedicat. Per això, enguany i conscients de la realitat que viu el país, també hem apostat fort per projectar la Fira al costat de persones que s’han mostrat fermes en la defensa dels valors de democràcia i de respecte a la voluntat de les persones, com l’expresident Artur Mas, qui va encapçalar la presentació nacional que vam fer al Recinte Modernista de l’Escola Industrial de Barcelona; o la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, per inaugurar aquesta 54a edició. A més a més, enguany mantenim l’aposta per les innovacions i per això hem organitzat la 2a Missió de Promoció Internacional de les Garrigues, amb periodistes i bloguers especialitzats en gastronomia i turisme vinguts d’arreu d’Europa, que ens permetran explicar al món totes les coses meravelloses que aquí tenim per oferirlos. De la mateixa manera, ens agermanem amb el Moviment Slow Food Internacional, lliurem el premi Cultura de l’Oli 2017 a la ninotaire Pilarín Bayés, per la seva contribució a la difusió dels beneficis de l’oli d’oliva, especialment entre els infants; o realitzem importants programes de televisió i ràdio nacionals i territorials, en directe des del certamen.

Així, entre la seixantena d’actes firals previstos amb els tasts, demostracions, presentacions de novetats, jornades tècniques, la Cursa i el Concert de l’Oli, la tradicional desfilada dels Tres Tombs, entre altres activitats destacades, també gaudirem d’un augment dels showcooking amb destacats cuiners d’arreu i de casa nostra com, entre altres, el d’en Xavier Benet, el reconegut cuiner que ha situat el restaurant de l’Hostal Benet a la Guia Bib Gourmand Michellin, i que aquest any ens farà l’honor de clausurar la Fira.

Finalment, només em resta agrair el compromís de les entitats de les Borges i les Garrigues, els molins i les cooperatives d’oli, la resta d’expositors i participants, i a tots els que, d’una manera o altra, contribuïu a fer-la possible. Que vagi de gust i que tingueu una molt bona 54a Fira de l’Oli i les Garrigues!

Enric Mir i Pifarré

President del Patronat Fira de les Garrigues i alcalde de les Borges Blanques

tracking