SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Particulars i entitats reclamen 35.000 euros als pares de la Nadia

Entre ells un grup de teatre de la Seu d’Urgell i un fuster i una veïna d’Organyà || Tots han anunciat que es personaran al jutjat per acusar per l’estafa

Marga Garau, als jutjats de la Seu la setmana passada.

Marga Garau, als jutjats de la Seu la setmana passada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos particulars i entitats, alguns d’ells de l’Alt Urgell, han anunciat la intenció de reclamar un total de 35.000 euros als pares de la Nadia per l’estafa, segons van informar ahir fonts properes al cas. Entre els reclamants, que tenen la intenció de personar-se en els propers dies com a acusació al jutjat, es troben un grup de teatre de la Seu, que ha donat 6.500 euros, un fuster que va fer obres a la botiga de vins del pare a Organyà i una veïna d’aquesta localitat que va recaptar 2.000 euros per a la nena a Andorra, on treballa. Aquesta dona, Ester Tarrés, va dir ahir aquest diari que “em sento en l’obligació de tornar els diners a les persones que van confiar en la causa”. El centre comercial en el qual treballa a Andorra li va donar mil euros i un altre particular 900 més que ella va ingressar en un dels comptes destinats a donatius pels pares amb les inicials AVN, d’Amics i Veïns de la Nadia. “A més d’econòmicament, ens sentim estafats moralment perquè han jugat amb els sentiments i la bona voluntat de les persones”, va explicar Tarrés, mare d’una nena que anava a classe amb la Nadia a Organyà. Ella, amb seixanta pares més, van crear un grup de WhatsApp per impulsar iniciatives solidàries per recaptar fons amb l’objectiu d’ajudar la família de la Nadia. Aquest grup, pel que sembla, va arribar a recaptar aproximadament 20.000 euros. La d’aquesta dona serà una de les primeres denúncies que es presentaran des que va esclatar el cas, en el qual també han sol·licitat personar-se com a afectats una dona de Barcelona que reclama 6.000 euros i una societat d’inversió, Grup Inversor per al Desenvolupament, amb 19.000 euros. Els Mossos estimen que Fernando Blanco, en presó preventiva, i Margarita Garau, lliure amb càrrecs, van obtenir gairebé un milió d’euros per falsos tractaments de la nena. També estan acusats de delictes sexuals perquè van fer fotos pornogràfiques amb la petita.

“M’han fet sentir com si jo també hagués enganyat”? Ester Tarrés es va involucrar personalment en la causa de la Nadia fins al punt d’organitzar activitats solidàries com tómboles, subhastes i paneres de Nadal i demanar diners a particulars i empreses. “Sóc una víctima més de l’estafa, però a més m’han fet sentir com si jo també hagués enganyat la gent, per la qual cosa tinc el deure de recuperar els diners, i encara més tractant-se de quantitats considerables”, va afirmar ahir Tarrés. Quan es va destapar el cas, aquesta veïna d’Organyà, mare d’una nena que anava a classe amb la Nadia, es va quedar gelada. “Feia dies que pel poble corrien comentaris sobre l’ostentós nivell de vida dels pares, però ningú podia imaginar un engany d’aquesta envergadura”, va afirmar. “Hi ha molts tipus d’estafa i aquesta és immoral”, va concloure.

tracking