SEGRE

ESNOTICIA

Dos pares de família amb molts anys d'experiència

Francesc X. Ribes, de 43 anys i de Lleida, tenia un nen de 10 anys || David Iglesias, de 39 i d’Alcoletge, tenia una nena de 7

Dos pares de família amb molts anys d'experiència

Dos pares de família amb molts anys d'experiència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les víctimes d’aquest doble homicidi són Francesc Xavier Ribes Villas i David Iglesias Díez. Dos pares de família molt estimats pels seus companys, amb experiència en tasques de formació com la prevenció d’incendis i la divulgació de la tasca del cos entre els escolars. Francesc Xavier Ribes, de 43 anys, casat i pare d’un nen de 10 anys, estava adscrit a l’equip dels Agents Rurals del Segrià. Veí de Soses, vivia amb la seua família a Lleida ciutat i era un veterà del cos mediambiental. Havia estat delegat de Comissions Obreres entre els anys 2012 i 2014 i els seus companys en ressalten l’experiència en la prevenció d’incendis en línies elèctriques i a la via del tren al tram de Vinaixa.

També destacava per la seua tasca en el programa EduCAR, de formació i sensibilització ambiental als escolars de la comarca.

L’altra víctima d’aquest doble homicidi és David Iglesias, nascut a Lleida i que vivia actualment amb la seua família a Alcoletge. De 39 anys, també estava casat i era pare d’una nena de set anys.

Iglesias formava part actualment de l’equip d’Agents Rurals de l’Urgell, encara que ahir havia estat requerit per fer de reforç en controls de caça al Segrià. Com Ribes, era membre de la delegació de Comissions Obreres i, de fet, era el nou delegat des del mes de desembre de l’any passat, càrrec en el qual havia de ser ratificat la setmana que ve.

Fonts properes a la víctima van assenyalar que l’agent rural mort també destacava com un bon educador ambiental davant dels més petits amb la divulgació de les tasques del cos forestal a les escoles de l’Urgell.

Un dia de dol Per la seua part, la Generalitat ha decretat un dia de dol oficial per la mort dels dos agents rurals a les mans d’un caçador, les primeres que es produeixen en els 30 anys d’història del cos, per la qual cosa se suspenen totes les activitats organitzades pel Govern. Així mateix, la Paeria ha convocat un minut de silenci per demà a les 12.

tracking